
Kalacak yeri yoktu, yurt kapısını çaldı
Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Şener Ağaç, Radyo Esenler’de yayınlanan “İyilik Hikâyeleri” programında, yıllar önce Kadırga Yurdu’nda yaşanan ve bugün hâlâ hatırlanan bir vefa hikâyesini anlattı.
Hikâyenin kahramanı, o yıllarda iletişim fakültesinde okuyan genç bir öğrenciydi. Kalacak bir yer bulabilmek için birçok kapıyı çalan genç, sonunda Sultanahmet Kadırga’daki öğrenci yurduna geldi. Durumunu açıkça anlattı, kalacak yeri olmadığını ve yardıma ihtiyacı bulunduğunu söyledi.
Yurt müdürü, öğrencinin anlattıklarından etkilenerek onu yurda kabul etti. Böylece genç için yalnızca kalacak bir yer değil, hayatının ilerleyen yıllarında unutmayacağı bir bağ da kurulmuş oldu.
Bir çiğköfte dürümü yıllarca unutulmadı
Yurtta kaldığı günlerden birinde genç öğrencinin canı çiğköfte çekti. Ancak cebinde parası olmadığı için arkadaşlarıyla bu isteğini konuşmakla yetindi.
O sırada bir alt kattaki merdivenlerden geçen yurt müdürü, öğrencinin söylediklerini duydu. Çok geçmeden gençlerin yanına giderek onları çiğköfte yemeye davet etti.
Belki o gün için küçük bir ikramdı. Ancak öğrenci açısından yeri bambaşkaydı. Maddi imkânsızlık yaşadığı bir dönemde yapılan bu jest, yıllar sonra bile hafızasından silinmedi.
Yıllar sonra kapıdan yeniden girdi
İletişim fakültesinden mezun olan genç, TRT'de yurt dışı görevine başladı. Aradan bir iki yıl geçti.
Bir gün eski yurdunun kapısından yeniden içeri girdi. Bu kez karşısında, yıllar önce kalacak yeri olmadığı için yardım istediği yurt müdürü vardı. Sakal bırakmış ve görünüşü değişmiş olan genç, kendisini tanıttıktan sonra eski müdürüyle hasret giderdi.
Ardından cebinden bir miktar para çıkardı.
Bu para, onun hayatında kazandığı ilk maaştı.
Bu gönderiyi Instagram'da gör
“Bunu ihtiyacı olan öğrencilere verin”
Genç, ilk maaşını eski yurt müdürüne teslim ederken paranın ihtiyacı olan öğrencilere ikram edilmesini istedi.
Yıllar önce kendisine yapılan küçük bir iyiliği unutmamış, hayatı değişip kendi ayakları üzerinde durmaya başladığında aynı iyiliği başkasına ulaştırmak istemişti.
Dr. Şener Ağaç, programda anlattığı bu buluşmanın iki taraf için de oldukça duygusal anlara sahne olduğunu belirtti. Yıllar önce bir çiğköfte ikramıyla başlayan hikâye, bu kez bir öğrencinin ilk maaşını başka gençlerle paylaşmasıyla devam etti.
Kadırga Yurdu'ndaki bu hikâye, bazen küçük görünen bir iyiliğin yıllar sonra bambaşka bir şekilde karşımıza çıkabileceğini gösteren örneklerden biri olarak hafızalarda kaldı.



























