
Yaz okulunun en heyecanlı etkinliklerinden biri oldu
Ensar Vakfı Ünye Şubesi'nin yaz okulu kapsamında düzenlediği At Çiftliği Programı, çocuklara hem eğlenceyi hem de yeni deneyimleri bir arada yaşattı. Beş farklı günde gerçekleştirilen etkinliğe Kaledere, Şehit Gökhan Demir, Şehit Fatih Efiloğlu, İnönü, Cumhuriyet, Anafarta, Fevzi Çakmak ve Puset Polvan İlkokulu'nda eğitim gören yaz okulu öğrencileri gruplar hâlinde katıldı.
Doğayla iç içe geçen program boyunca öğrenciler, uzman görevlilerin gözetiminde ata binme deneyimi yaşarken, zıpline ve salıncak gibi açık hava aktiviteleriyle de doyasıya eğlendi. Birçok çocuk ilk kez yakından gördüğü atlarla tanışmanın heyecanını yaşarken, gün boyunca unutamayacakları anılar biriktirdi.
"Çocuklarımızın yüzündeki tebessüm en büyük mutluluğumuz"
Ensar Vakfı Ünye Şube Başkanı Ahmet Bilgü, yaz okulunda çocukların yalnızca akademik ve manevi yönden değil, sosyal yönleriyle de gelişmelerine önem verdiklerini belirtti.
Bilgü, "Çocuklarımızın sadece bilgiyle değil, güzel hatıralarla da yetişmesini önemsiyoruz. At biniciliği, açık hava oyunları ve sosyal etkinliklerle öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmayı, paylaşma ve kardeşlik duygularını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm, bütün emeğimizin en güzel karşılığıdır." dedi.
Programın gerçekleşmesine katkı sunan at çiftliği işletmesine, öğreticilere, gönüllülere ve çocuklarını güvenle emanet eden velilere de teşekkür eden Bilgü, yaz okulu etkinliklerinin aynı heyecanla devam edeceğini ifade etti.
"Hayatımda ilk kez ata bindim"
Etkinliğe katılan öğrenciler de yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.
İlk kez ata bindiğini söyleyen bir öğrenci, "Başta biraz heyecanlandım ama sonra çok eğlendim. Keşke yine gelsek." sözleriyle yaşadığı heyecanı anlattı.
Bir başka öğrenci ise, "Zıplakta oynadık, salıncağa bindik, arkadaşlarımızla çok güzel vakit geçirdik. Yaz okulunun en güzel günlerinden biri oldu." diyerek etkinlikten duyduğu memnuniyeti paylaştı.
Velilerden organizasyona teşekkür
Veliler de çocuklarının güvenli ve eğitici bir ortamda böylesine keyifli bir gün geçirmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Bir veli, "Çocuklarımızın hem eğlenmeleri hem de farklı deneyimler yaşamaları bizleri çok mutlu etti. Bu güzel organizasyonda emeği geçen Ensar Vakfı Ünye Şubesi'ne ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Ensar Vakfı Ünye Şubesi, yaz okulu boyunca düzenlediği sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle öğrencilerin yalnızca manevi gelişimlerine değil, kişisel ve sosyal becerilerine de katkı sunmayı sürdürüyor. Böylece çocuklar, yaz tatilini hem verimli hem de unutulmayacak anılarla dolu bir şekilde değerlendirme fırsatı buluyor.



























