
Okuma Halkalarından Tarihi Mekânlara
Ensar Vakfı Bahçelievler Şubesi, okuma gruplarında ele alınan İmanın Güneş Yüzlü Çocukları kitabı üzerine düzenlediği tahlil programını kapsamlı bir etkinlikle gerçekleştirdi. Program, okullarda yapılan samimi bir kahvaltıyla başladı. Ardından katılımcılar, Çemberlitaş Gençlik Merkezi’nde bir araya gelerek öğretmenlerin rehberliğinde ve öğrencilerin aktif katkılarıyla kitabı derinlemesine değerlendirdi.
Tahlil programının ardından rota, İstanbul’un simge mekânlarına çevrildi. Ayasofya Camii’nde kılınan namazın ardından Sultanahmet Camii ziyaretiyle etkinlik tamamlandı. Gün boyu süren program, gençlerin hem kültürel hem de manevi gelişimine katkı sunan bir buluşma oldu.
Etkinliğin hayata geçirilmesinde büyük emeği bulunan Hayati Güllük ve İbrahim Karahan’a teşekkür edilirken, öğrencileri özveriyle hazırlayan koordinatör öğretmenler de unutulmadı.
Gençlerin Azmi Umut Veriyor
Program kapsamında yapılan kitap tahlillerinde öğrencilerin sergilediği performans dikkat çekti. Her etkinlikte 20’nin üzerinde öğrencinin söz alarak düşüncelerini paylaşması, gençlerin öğrenme isteğini ve azmini ortaya koydu. Katılımcıların yetenekleri ve gayreti, dinleyenlerde hayranlık uyandırdı.
Ensar Vakfı Bahçelievler Şubesi yetkilileri, bu çalışmaların ortaya koyduğu olumlu tabloyun kendilerini motive ettiğini ifade ederken, gençliğe yönelik faaliyetlerin artarak devam edeceğini vurguladı. “Asımın Nesli” hedefi doğrultusunda sürdürülen çalışmaların, dayanışma içinde daha da büyütülmesi amaçlanıyor.
Gerçekleştirilen bu anlamlı programın, gençlerin hayatında kalıcı izler bırakması ve yeni hayırlı çalışmalara vesile olması temenni ediliyor.



























