Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Gönül Sohbetleri Programına Basın Davet Edildi

Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, Gönül Sohbetleri programında Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi'nce kuruluşundan bugüne kadar yapılan çalışmaları konuk ettiği basın mensuplarıyla paylaştı.
GENEL MERKEZ
HABER
5 YIL ÖNCE
Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Gönül Sohbetleri Programına Basın Davet Edildi

Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, vakfın yürütme kurulu, hanımlar komisyonu ve genç ensar başkanlarınında katıldığı programda Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi’nce kuruluşundan bugüne kadar yapılan çalışmaları konuk ettiği basın mensuplarıyla paylaştı.

Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, 2014 Yılında Ataşehir Şubesi’ni kurduklarını ve ilk yıl şube merkezinin Ataşehir Mimar Sinan Camisinin alt katında olduğunu kuruluşlarının birinci yılının ardından Yeditepe Üniversitesi’nin yakınında bir erkek öğrenci yurdu açtıklarını ve şubelerinin merkezini de buraya taşıdıklarını söyledi.

Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, "Kuruluşumuzda 10 arkadaşımızla yürüttüğümüz şube çalışmalarımızı bugün hanım ve gençlik komisyonlarımız ile beraber yüze yakın arkadaşımızla hizmet veriyoruz" diyerek açıklamalarına şöyle devam etti.

“BİR GENÇLİK MERKEZİ PROJEMİZ VAR”

Ataşehir’de 100 kişilik erkek öğrencimizi yurdumuzda misafir ediyor, onlara alanında uzman ve kariyer sahibi bilim insanları, siyasetçiler ve spor adamlarımızı perşembe günleri burada misafir ediyor ve öğrenci kardeşlerimizi alanında uzman isimlerle tanıştırıyor ve onlarla birlikte faaliyetler yapıyorlar. Futbol, voleybol, masa tenisi gibi organizasyonlar yapıyoruz. Her öğrenci kardeşimiz kendi bünyesinde bilgi sahibi oldukları matematik, ingilizce, Arapça gibi dersleri Ataşehir’deki öğrenci kardeşlerine ücretsiz olarak verecek. Bu kardeşlerimizi biz destekleyeceğiz, onlarda ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan kardeşlerine branş derslerinde desteklemiş olacaklar. Bununla ilgili nasip olursa ilerleyen dönemde bir gençlik merkezi projemiz var. Bu gençlik projemizde spor salonu, kitap cafe, dershane dersliklerinin olduğu bir merkezi gençlerimize ücretsiz yararlanabilecekleri merkezimizi kazandıracağız.

“250 KİŞİLİK YENİ BİR YURT ÇALIŞMAMIZ DA VAR”

250 Kişilik yeni bir yurt çalışmamızda var, nasip olur ve anlaşma sağlanırsa seneye bu yurdumuzu da kazandırmış olacağız. Kardeşlerimizi ağırlamak, daha önceden hizmet verdiğimiz erkek öğrenci yurdu yanısıra kız öğrenci yurdumuzu da kazandırmış olacağız. Kız kardeşlerimizi de misafir edeceğiz. 81 İl’den ve yurtdışından öğrenci misafirlerimiz var. Geçen sene bir yurdumuzu ruhsat problemi nedeniyle bırakmak zorunda kaldık, yeni yeri de o yüzden önemsiyoruz. Burada 28 ülkeden öğrenci kardeşimizi misafir ettik. Bu kardeşlerimizle çok başarılı çalışmalar yaptık. Onlar gönül elçiliği yaparak faaliyetlere katıldılar ve onlarda şimdi gittikleri ülkelerinde bizleri anlatacaklar ve bizi temsil edecekler.

“KARDEŞ OKUL PROJESİYLE YAKLAŞIK 10 BİN ÖĞRENCİMİZE ULAŞTIK”

Sadece Ataşehir’de değil 15-16 ilde kardeş okullarımız var. Erzurum’dan Balıkesir, Çankırı, Kastamonu, Giresun, Tokat ve birçok ilde kardeş okullarımız var. Kardeş okul projesiyle yaklaşık 10 bin öğrencimize ulaştık. İlk bu projemizi yönetim kurulu üyemiz Murat Demir’in Erzurum’a kırtasiye yardımı ile başlatmıştı. Biz bunu dönüştürdük. Biz yardım yapmıyoruz. Biz burada yardımlaşmayı değil hediyeleşmeyi yani sünnet-i seniyye sürdürmek için mücadele veriyoruz. Kardeşlerimiz hediyeleşmenin, paylaşmanın ne olduğunu öğreniyorlar. Bu projeyi kendi bütçemizin yanısıra okullarımızla işbirliği ile de yapıyoruz. Okullardaki öğrencilere temel derslerin yanısıra insanlığı, merhameti, sevmeyi, birlikte ve beraberce yaşamayı öğretiyoruz. Ve bu proje ile 10 bine yakın kardeşimize ulaştırdık.

“OKULLARIMIZA SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ VERİYORUZ”

Okullarımıza, formasından spor topuna, krampon ve eşofman malzemesi desteğinin yanısıra talep edilen diğer malzemeler konusunda ilçemiz dışında, diğer ilçelerdeki ve illerdeki okullarımıza spor malzemesi desteği yaptık. Ataşehir’de geçtiğimiz haftalarda 41 okulumuza spor malzemesi teminini yaptık ve onlara verdik. 100 Kardeşimize bisiklet verdik. Spor kulüplerine yönelik spor malzemesi yardımı yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Ayrıca Bilecik Gölpazarı Spor Kulübü adına İçerenköylü hemşehrimiz ve şuanki mevcut belediye başkanı Hayri Süer Başkanımız bizden bir talepte bulundu ve spor kulübümüzün spor malzemelerini buradan vakıf olarak hediyelerini gönderdik. Çocukların yardımlaşması ve hediyeleşmesini istiyoruz.

“Dereceye giren öğrencilerimizi ve öğretmenlerini umreye gönderdik”

2016-2017 Eğitim-öğretim yılında Nebe Nas “Kur’an-ı Anlamaya Doğru” bir program yaptık. Bu program kapsamında kitaplarımızı dışarıdan temin ettik. Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projemiz ile 6700 kardeşimize bu kitapları ücretsiz ulaştırdık. Buradaki projemiz ile iletmiş olduğumuz kitapları kardeşlerimiz okudular. Mart ve nisan aylarında derslerinin yoğun olmadığı dönemde sınav yaptık. 6700 öğrencimiz bu sınava katıldı. Ödül törenimizi ise 10 bine yakın öğrencimizin katılımıyla Mimar Sinan Camii’nde gerçekleştirdik.Ve katılan tüm kardeşlerimize hediye verdik. Dereceye giren öğrencilerimizi ve öğretmenlerini umreye gönderdik. Bu sınavları yaparken de arkasına görüş ve öneriler kısmı koyduk. Öğrencilerden olumlu dönüş alınca doğru yolda olduğumuzu gördük. Ve 2’nci çalışmamızı Ataşehir İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanımız ve Şamil Yayınlarının eski genel müdürü Selim Tekin ile birlikte Ataşehir’de kendi başkanlığında kurmuş olduğu bir ekip ile kendi kitabımızı kendimiz yaptık. Ve bu kitabımızın adı da Üsve-i Hasene “Güzel bir örnek” oldu. Ve kendi ekibimiz ve ilçe milli eğitim müdürlüğü’nün ekibiyle birlikte hazırlanan Üsve-i Hasene adlı kitabımızı 20 bin adet bastık. Yine aynı şekilde Mimar Sinan Camii’nde bu programımızı gerçekleştirdik. 2.Yıl düzenlediğimiz bu projemiz sonucunda yarışmada dereceye giren kardeşlerimizi Kudüs’e gönderdik. 3.Yılda ise Ikra 3 El’ Vera(Tanı Kendini) yarışmasını düzenledik.Bu yarışmamızda 10 bine yakın öğrencimizin katılımıyla yine aynı yerde gerçekleştirdik. 4 Kategori’de 50 öğrencimize para ödülü, 4 kategori de birinci olan okullarımıza da bilgisayar hediye ettik. Öğrencilerimizin öğretmenlerine de teşvik amaçlı tablet hediye ettik.

“RAMAZAN AYINDA GÖNÜL SOFRALARIMIZI KURDUK”

Ramazan aylarında ise gönül sofralarımız var. Ramazan ayında gönüllülerimiz (bağışçılarımız) var. Ama bu bağışçılarımızı da bu işe katıyoruz. Yemekhanemizde günlük taze yemeklerimizi hazırlıyoruz. Her gün 7-8 farklı haneye bu yemeklerimizi ulaştırıyoruz. Ve bağışçılarımızında bu anlamlı gönül sofrasına katılması için bilgi veriyoruz. Tespit ettiğimiz haneye 1 saat önce bilgi veriyor, onlarla aynı sofrayı ve lokmaları paylaşıyoruz. Böylelikle sefer tasını (sıcak , ana öğün, tatlı) hazırladığımız hanemize gidiyoruz, böylelikle ailelerimizle gönüllülerimizin kaynaşmasını ve tanışmasını sağlıyoruz. Böylelikle bir gönül sofrası kurmuş oluyoruz. Kapıdan kumanya vermek kolay, önemli olan o insanlara dokunuyor, o gönüle dokunabiliyor musunuz ona bakmak lazım. Eğer bunu yapamıyorsak, kumanya dağıtmanın hiçbir anlamı yok. 250 – 300 hanemize ramazanda ulaşıyoruz. Böylelikle tam anlamıyla onlara ulaşmış oluyoruz. Onun haricinde ramazan ayında 1000’e yakın gıda yardımı yapıyoruz.

“BURS VERMEDE AYIRIM YAPMIYORUZ”

Öğrencilerimize burs veriyoruz. Ve bunuda toplu olarak gerçekleştiriyoruz ki, o kardeşimiz kitabıydı veya başka bir ihtiyacını karşılayabilsin. Bugün itibariyle 100’e yakın öğrencimiz şubemiz aracılığıyla burs alıyor. Şube Başkanı Mükayil Bektaş, “Kesinlikle bir ayrım yapmıyoruz. Burs kardeşlerimizi tanımıyoruz. Ailesi kim olursa olsun. Bir zamanlar bizimde orda olduğumuzu unutmuyoruz biz. Bir zamanlar bizlerde onların yerinde idik. Aileler konusunda herhangi bir kriter aramıyoruz. Biz insanı seviyoruz, yaratandan ötürü. Bugüne kadar kimseye ayrımcılık yapmadık. Araştırmaları da kendi ekibimiz yapıyor. Aileler konusunda araştırmalar yapılıyor ve tespitler doğru bir şekilde yapılıyor ve burslar o şekilde veriliyor” dedi.

“ENSAR OLMAK HERKESİ KUCAKLAMAK DEMEKTİR”

Giysi yardımları konusunda da özellikle gönül sofraları kapsamında ziyaret ettiğimiz ailelerimizde ihtiyaç sahibi çocuklarımıza da hediyelerini veriyoruz. Yetim kardeşlerimiz var. Gönül Der ailemiz aracılığıyla 20’ye yakın yetim kardeşlerimize de elimizden geldiğince destek ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Ayrım yaptıktan sonra başkalarından farkımız kalmaz, Ensar olmaya gerek yok. Ensar olmak herkesi kucaklar, dışarıda kalmış kişinin ne olduğu dili, dini, ırkı ve mezhebi beni ilgilendirmez. O İnsanla ilgili varsa yapabileceğimiz birşey yönetimimizle beraber gereğini yaparız. Ben kavga etmeyi pek sevmem. Hizmetlerimizle ön plana çıkmaya çalışırız.Arkadaşlarımla bu mihmalde yola çıktık. Kimsenin ne yapmadığı bizi ilgilendirmez. Bizi bizim ne yapmadığımız ilgilendirir. Burada ne yapılması gerekiyordu da biz yapmadık arkadaşlarımızla bunu daima konuşuruz.Gayret göstermedik, elinde imkan vardı da yapmadı. Bana göre yanlış olan şeyler bunlar. Maltepe Ensar Vakfı Şubemiz işbirliğiyle Hatıra Ormanı çalışmamız oldu. O dönemde vefat eden Maltepe’deki arkadaşımız ve Selami Kaplan abimiz adına bu çalışmamız gerçekleştirdik. Suriye Halep bölgesindeki Bayır Bucak Türkmen kardeşlerimize 7 tır gıda, giysi yardımı gönderdik.

“SORUNLARA DUYARSIZ KALMAMALIYIZ”

Şube Başkanı Mükayil Bektaş son olarak, “Ataşehir’de Wushu kulübü var. Kaç sene bu kardeşlerimizi destekledik ve Antalya’da vakfımız adına gönderdik. Şampiyon oldular. Eğer biz bunu görmezden gelseydik, bizimde kabahatimiz vardı. Elimizden geldiğince gayret göstermek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bektaş daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

– 29 Ekim’de metro da sarıklı ve cübbeli diye tacize uğrayan vatandaş ile ilgili soru üzerine, “Özgür bir ülkede yaşıyoruz. 1453’ten günümüze kadar Osmanlı’daki özgürlük anlayışı günümüze kadar taşınmıştır. Her birey özgürdür ve herkes istediği giyim ve kuşam konusunda serbesttir. Kimse saç ve sakal, giyim konususunda kimse bir başkasının kişilik haklarını taciz veya baskı alamaz” dedi.

– İBB’nin vakıflarla ilgili protokol anlaşmalarının iptal edilmesi ile ilgili düşünceleriniz nedir?

“İBB’nin vakfımıza kamu kuruluşundan nakit yardımı söz konusu değildir. Protokol kapsamında hizmet binası kirası, kültür yayınları ve tanıtıcı broşür baskı, otobüs tarzı lojistik destek v.b. yardımlar aldık. Ancak yurt veya hizmet binaları konusunda hakkı söz konusuydu. Şu an Ataşehir’de biz yurdumuzu hayırseverlerimiz ve bağışçılarımız ile ayakta tutuyoruz. Daha önceki yıllarda İBB’nin Ataşehir Şubemize herhangi bir anlamda maddi bir yardımı bulunmadı.” 

– Yeni yurt projesini nerede hayata geçireceksiniz?

“Özellikle bu yurdumuzu İnönü Mahallesi’ndeki Üniversitemize yakın bir noktada hayata geçireceğiz. Mevcudumuz erkek öğrenci yurdu ve yeni kız öğrenci yurdumuz ile seneye öğrenci kardeşlerimize hizmet vereceğiz.”

– AK Parti ağırlıklı bir şube yönetiminiz var?

“Şubemizin yönetiminde her görüşten arkadaşımız görev almaktadır. Bu konuda parti ayrımı gözetmeksizin hizmet eden arkadaşlarımız şubemizde görev alıyor.”

– Ataşehir Gençlik Merkezi projesi ne zaman hayata geçecek?

“Gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde kitap cafe, dershane ve çeşitli aktivitelerin yanısıra kursların olacağı gençlik merkezi projemizi hayata geçirmiş olacağız. Bu gençlik merkezimizde konferans salonu da olacak. Gündüzleri hanım kardeşlerimiz burada çalışmalarıda yapabilecek. Bunun bir diğer örnek çalışması Kağıthane Şubemizce yürütülmektedir.” – Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi’nin en büyük gelir kaynağı nedir?

“Vakfımızın ve şubemizin en büyük gelir kaynağı bağışlar ve yardımlardır. Giysi yardımları, kurban bağışları, nakdi yardımların yanısıra gıda yardımları gönüllü bağışçılar ve hayırseverler tarafından vakfımıza ve şubemize ulaştırılmaktadır. Böylelikle şubemiz çalışmalarını bu şekilde yürütmektedir.”

Basın mensupları sorularının ardından program toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Haber Galerisi
Facebook
Hesaplarımız
Twitter
Hesaplarımız
Youtube
Hesaplarımız
Instagram
Hesaplarımız
Linkedin
Hesaplarımız
Web
Sitelerimiz
EĞİTİMLER
DEĞERLER EĞİTİMİ MERKEZİ
Değerler Eğitimi Merkezi aşağıdaki kategorilerde eğitimler vermektedir.
İSTANBUL TASARIM MERKEZİ
İstanbul Tasarım Merkezi aşağıdaki kategorilerde eğitimler vermektedir.
YAYINLAR
eser
baskı

Ensar Yayın Grubu; Ensar Neşriyat, Gülhane Yayınları, Vefa Yayınları, Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) Yayınları, İSAV Yayınları ve İstanbul Tasarım Yayınları gibi 7 farklı tematik yayını bünyesinde tutmaktadır.

Son çıkan eserler aşağıda listelenmektedir. Daha fazlası için ensarnesriyat.com.tr web adresini ziyaret ediniz.

YENİ ÇIKAN YAYINLAR

Daha fazlası için
ensarnesriyat.com.tr
YURT HİZMETLERİ
yurt
öğrenci

Ensar Vakfı Yurtları, yurtlarında misafir ettiği öğrencileri ailelerinin birer emaneti olarak görmektedir.

Gençlerimizi kişisel ve mesleki gelişim odaklı, ülkesini ve dünyayı tanıyan kişiliği ile örnek teşkil edecek bir insan olarak yetiştirmeyi amaçlayan Vakfımız 29 Kız ve 17 Erkek Yurdu ile toplamda 46 yurtta 4901 Öğrenci kapasitesiyle hizmet vermektedir. 2019-2020 Eğitim yılında Ensar Vakfı Yurtlarının doluluk oranı %93,5 olmuştur.

Yurt ve şehir oryantasyon programı ile başlayan öğrenci faaliyetleri öğrencilere yönelik

•   Yaygın Eğitimler,
•   Seminerler,
•   Konferanslar,
•   Kariyer Gelişim Programları
•   Atölyeler ile desteklenmektedir.

Sivil toplum kuruluşları arasında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi çalışmasıyla öncü olan Ensar Vakfı, öğrencilerine bireysel terapi hizmetinin yanı sıra; yurtlarda PDR, Psikoloji bölümlerinde okuyan ve bu alanlara ilgi duyan öğrencilere yönelik Psikoloji Atölye Çalışmaları, Film analizleri ve mesleğe hazırlık eğitimleri düzenlenmektedir.

B12 Dergisi

Ensar Vakfı Yurtlarında yazmaya, çizmeye, okumaya, hayal kurmaya, şiir yazmaya yeteneği olan ve geliştirmek isteyen öğrencilerin çalışmalarını yayınladığı, tamamen öğrenci emeği bir dergi çalışmasıdır.

BURS

1. LİSANS BURSLARI

“Ensar Vakfı Lisans Bursları” İstanbul’da öğrenimine devam eden öğrencileri desteklemek amacıyla verilen burslardır. Bu burslar Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) tarafından projelendirilerek öğrencilerin başvurusuna açılmaktadır. Vakfımız burs başvurularını Eylül-Ekim ayları içerisinde yalnızca online başvuru formu üzerinden almaktadır. Başvuru dönemi dışında ve şahsen, mail, mesaj, faks, telefon yoluyla burs başvurusu alınmamaktadır.

• Öğrencinin burs programına başvuru yapabilmesi için belirtilen ön başvuru şartlarını taşıyor olması gerekmektedir.

• Müracaat eden adayların başvuru bilgileri üzerinden sistem puanlaması oluşturulmakta, aile gelir durumu, bölüm, sınıf, başarı sıralaması ve not ortalaması gibi değişkenler dikkate alınarak bursiyer kontenjanının en az iki katı kadar aday mülakata davet edilmektedir.

• Mülakat değerlendirmesi olumlu sonuçlanan öğrencilerden bursiyerlik evrakları teslim alınarak başvuru esnasında verilen bilgilerin kontrolü yapılmaktadır.

• Lisans bursları Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 aylık süre boyunca verilir. Nakit bursun en fazla %10’una kadarlık miktar öğrenciye kitap bursu olarak tanımlanır.

• Burs miktarı her yıl Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

2. ARAŞTIRMA BURSLARI (LİSANSÜSTÜ)

Lisansüstü bursları, DEM’in akademik çalışma alanları ve araştırma konuları çerçevesinde verilmektedir. DEM’in belirlediği araştırma konuları üzerinden 12, 18, 24 aylık periyotlarla araştırma projeleri olarak ilan edilmektedir. Araştırma Projelerinde proje danışmanı ve yürütücüsü olarak akademisyenler yer almaktadır. Ayrıca bu projelerde yüksek lisans ve doktora öğrencilerine araştırmacı ve asistan olarak görev verilmektedir. Proje kapsamında ve süresince görev alan öğrencilere lisansüstü bursu verilmektedir. Araştırma Projelerinin duyuru ve başvurularını www.dem.org.tr adresinden takip edebilirsiniz.

3. İHL BURSU

Ensar Vakfı tarafından Türkiye’deki İmam Hatip Liseleri’nde örgün olarak öğrenimlerine devam eden öğrenciler için sağlanan burs imkanıdır.

• Bu burs programı Türkiye’de İmam Hatip Liselerinin Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencileri kapsamaktadır.

• İHL Bursuna başvurunun birincil şartı maddi olarak bursa ihtiyacı olmaktır.

• İHL Bursları Ensar Vakfı Şubelerinin koordinasyonunda Türkiye genelinde 7000 öğrenciye verilmektedir.

PROJE
toplam
proje

2012 yılından bugüne tüm eğitim kademelerine yönelik olarak Genel Merkez ve Şubeler adına proje üretme, yazma, yürütme, denetleme, raporlama, araştırma ve geliştirme süreçlerini yönetmektedir.

Gençlik Spor Bakanlığı, Ulusal Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Ajansları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi proje hibe desteği sağlayan kurum ve kuruluşların desteği ile ulusal ve uluslararası alanda bir çok projeyi hayata geçirmiştir.

2012 – 2020 yılları arasında Gönüllülük, Kişisel Gelişim, Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, Kitap Kahve, Kültür Sanat, Yenilikçi Fikirler ve Çevre alanlarında Genel Merkez yürütücülüğünde 20 proje, 54 ilde yer alan 72 şubesinde ise 127 adet proje ile toplamda 147 proje gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca "EuroDesk Temas Noktası" ve "Kariyer ve Staj Ofisi" Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde yer almaktadır.

EuroDesk Temas Noktası

Ensar Vakfı tarafından, 2018 yılında Erasmus+ Eurodesk Türkiye Ağı Eurodesk Türkiye Temas Noktası Teklif Çağrısı kapsamında sunulan başvuru T.C. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. 2019 yılı itibari ile Ensar Vakfı “EurodeskTürkiye Temas Noktası” olarak gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermek amacı Ulusal Ajans tarafından yetkilendirilmiş ve faaliyetlerine devam etmektedir. detaylı bilgi ve iletişim

Kariyer ve Staj Ofisi

Kariyer ve Staj Ofisi, OIC Intern Staj Programı ile gençlere dair edindiğimiz tecrübeler ve öngörülen ihtiyaçlar çerçevesinde eğitim, kariyer danışmalığı ve stajdan oluşan 3 ana kategoride üniversiteli ve yeni mezun gençlere hizmet veren bir kariyer ofisidir. Bunun yanı sıra gençlerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunabilecek çeşitli program ve etkinlikler de Kariyer ve Staj Ofisi’nin hedefleri arasındadır.Kariyer ve Staj Ofisi’nin faaliyet alanları aşağıdaki gibidir;

SOSYAL SORUMLULUK
CAMİİ İMARLARI
CAMİİ İMARLARI

İbadete açılan Hz. Aişe Camii ve inşaatı devam eden Ateştuğla Camii inşaatı sosyal sorumluluk projelerimiz arasındadır.

YALOVA SABRİ EKŞİNOZLUGİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
YALOVA SABRİ EKŞİNOZLUGİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Sosyal Sorumluluk çalışmalarına inşaat projeleriyle de devam eden vakfımız, İmam Hatip Neslinin ihyası için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, 20 bin metrekare üzerine kurulu 3 bloktan oluşan Yalova Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi İnşaatı devam etmektedir.

AŞEVİ HİZMETİ
AŞEVİ HİZMETİ

Bağcılar Zeliha Hatun Aşevi’nde ihtiyaç sahiplerine her gün 3000 kişilik yemek ikramı yapılmaktadır.

HER YURDUN BİR YETİMİ VAR
HER YURDUN BİR YETİMİ VAR

Ensar Vakfı Yurtlarında kalan öğrenciler tarafından yapılan proje ile öğrencilerimiz yetim çocuklara kol kanat germeye çaba gösteriyor.

GÜLÜMSETEN EMEK
GÜLÜMSETEN EMEK

Gülümseten Emek Projesi, Suriye savaşında çocukluğundan uzaklaştırılan, küçük yaşlarına koskocaman acılar sığdıran Suriyeli çocukları bir nebze gülümsetebilmek niyetiyle Genç Ensar ve Hanımlar Komisyonu tarafından el emeği ile hazırlanan 8000 bez bebek ve çeşitli hediyeler Suriye’nin Azez Bölgesinde bulunan mülteci kampında yaşayan çocuklara ulaştırılmıştır.

DEMET SEZEN PROJESİ
DEMET SEZEN PROJESİ

Öğrencilerimiz oluşturulan kumbaraya ayda 5 lira bağışlayarak Ramazan ayında İdlib’deki yetimlere iftar vermişlerdir.

FİDAN DİKİMİ
FİDAN DİKİMİ

Ensar Vakfı’nın farklı çalışmalarında görev alan gönüllülerimiz adına Kudüs Abdülhamithan Fidanlığında 1.500 fidan dikilmiştir.

SU KUYUSU PROJESİ
SU KUYUSU PROJESİ

Kız ve erkek yurtları öğrencilerimiz ve yurt yöneticilerimiz Afrika’da 3 ayrı su kuyusu açtırmıştır.

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN
ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN

Yurt öğrencilerimiz Gazze’deki çocuklara mont ve bot hediye etmişlerdir.

YEMEK HİZMETLERİ
günlük
öğrenciye
üç çeşit
ücretsiz yemek

Genel Merkez yemekhanemizde deneyimli ve tecrübeli aşçılarımız tarafından 600 öğrenciye günlük üç çeşit ücretsiz yemek hizmeti vermekteyiz.

Özellikle Genel Merkezimize yakın üniversitelerde okuyan öğrencileri öğle yemeği için ağırlamaktayız. Ramazan aylarında ise Ramazan Ayı’nın mutluluğunu, huzurunu, bereketini iftar yemeklerinde öğrencilerimizi ağırlayarak paylaşmakta ve yaşamaktayız.

2006-2020 yılları arasında 110 İmam Hatip Okulunda orta öğretimde okuyan 25.000 öğrenciye üç çeşit yemek üretimi ve sunumu hizmeti verilmiştir.

Yemek Hizmetleri