Konya İmam Hatip Okulu Birinci ve On Birinci Dönem Arası İlk Mezunları Buluştu

Konya İmam Hatip Okulu birinci ve on birinci dönem arası ilk mezunları 2019 yaz buluşması, Ensar Vakfı Konya Şubesi'nin ev sahipliğinde Kent Ormanı'nda gerçekleştirildi.
GENEL MERKEZ
HABER
4 YIL ÖNCE
Konya İmam Hatip Okulu Birinci ve On Birinci Dönem Arası İlk Mezunları Buluştu

Konya İmam Hatip Okulu birinci ve on birinci dönem arası ilk mezunları 2019 yaz buluşması, Ensar Vakfı Konya Şubesi'nin ev sahipliğinde Kent Ormanı'nda gerçekleştirildi.

Programa Konya İmam Hatip Lisesi’nin ilk mezunlarından Prof. Dr. Hayreddin Karaman, Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Konya Şubesi yönetimi ve Konya İmam Hatip Okulları ilk mezunlarından çok sayıda kişi katıldı

.‘500 ÖĞRENCİYE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ’

Ensar Vakfı Konya Şubesi olarak yapımı tamamlanan yurtlarla birlikte önümüzdeki eğitim öğretim yılında 500 öğrenciye ev sahipliği yapacaklarını dile getiren Başkan Mustafa Kaçar, “Ensar Vakfı Konya Şubesi, bugüne kadar yapmış olduğu şube faaliyetlerinin yanında, geçtiğimiz yıl Konya’da iki tane yükseköğrenim yurdunu şehrimize kazandırdı. Yurtlarımız geçen sene 300 öğrenciyle hizmet verdi. Selçuk Üniversitesi kampüs alanında da yapımı tamamlanan yurdumuz da yeni eğitim öğretim yılında hizmete girecek. Dolayısıyla Ensar Vakfı Konya Şubesi, 500 tane memleket evladını kucağına basarak onlara burada ev sahipliği yapacaktır. Son yurdumuz olan Selçuk Üniversitesi’ndeki Kız Yükseköğrenim Öğrenci Yurduna da muhterem hocamızın da onaylarını aldıktan sonra Prof. Dr. Hayrettin Karaman Ensar Vakfı Konya Şubesi Selçuklu Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ismini verdik. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

‘EMEKLİ OLMAYACAK YAŞAMI BENİMSEDİK’

Kendisinin de İmam Hatip neslinden geldiğini ve emekli olmayacak bir yaşam tarzı belirlediklerini dile getiren Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Bizler de İmam Hatip neslinden gelmekteyiz. Bozkır İmam Hatip’in ilk açılışında öğrencilik yapıp 3 yıl okuduktan sonra oradan mezun olduk. Ardından da Konya İmam Hatip’in lise kısmına gelerek buradan da 1983 yılında mezuniyetimizi yaşadık. Hiçbir zaman emekli olmayacak bir yaşam tarzımız olsun düsturunu benimsedik. Bizler beşikten mezara asla emekli olmadan dünya ve ahiret için üretme gayretinde olması gereken ve bu misyonu son nefesine kadar taşıması gereken insanlarız. Allah bu gayrette bizleri inşallah doğru bir üretim ve doğru bir irşat faaliyetiyle hayatımızı yürütmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.

‘DAVADAKİ ATEŞİMİZ SOĞUMASIN’

İmam Hatip neslinin birliğiyle ön plana çıktığını ve yıllar ve yerler değişmesine rağmen bu doğrultuda hala ilk günkü gibi mezunlar arasında irtibatın devam ettiğine dikkat çeken Prof. Dr. Hayreddin Karaman, “Mensubu olduğumuz İmam Hatip nesline hizmet etmek bizler için en büyük şereftir, bahtiyarlıktır. Birbirimizi unutmayalım. Davayı kaybetmeyelim. Davadaki ateşimiz, heyecanımız soğumasın. Orada bir köy varsa ve siz gidip görmüyorsanız o köy sizin köyünüz değildir. Gidip geldiğiniz taktirde sizindir. O halde dava arkadaşlarınız, dostlarınız varsa onlarla irtibatınızı kesmediğiniz ve bir araya geldiğiniz sürece bu var demektir. Yoksa her biri bir köşeye dağılır, birbirleriyle iletişimi kaybeder ve başka irtibatlar kurarlarsa o birlik olmaz. O dirlik olmaz. O birliğin hedefi ve davası olmaz. Bizler İmam Hatip nesli olarak bugünlere kadar bu birliğimize sahip çıkmaya özen gösterdik’ dedi.

‘AMAÇ VE DAVAMIZDAN VAZGEÇMEDİK’

Konya İmam Hatip Okulundan mezun olduktan sonra İstanbul’da Yüksek İslam Enstitüsü’nde okuduklarını ve oradaki eğitim süreçlerinde de amaç ve davaları doğrultusunda hareket ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Hayreddin Karaman, “1959-1963 yılları arasında ilk Yüksek İslam Enstitüsü İstanbul’da açılmıştı. Orada okuduk. Bilmenin, okumanın bir amacı olmalıdır. Buraya neden geldik sorusunu İmam Hatip yıllarında da kendimize sorardık. Asıl bize hedef gösteren ebeveynimiz ve hocalarımız, yol göstericilerimiz bizlere istikamet vermiş ve hedef tayin etmişlerdi. Onu bildiğimiz için buraya hep o hedefi gerçekleştirmek için geldik şuurunda olduk. Onun için de bu mektebin verdiğiyle yetinmedik. Bir amaç ve dava vardı. Bu davanın adamları olabilmek için donanıma ihtiyacımız vardı. Hem nefsimiz mücadele etmekle hem de yeterli dava adamı olabilmek için gerekli vazgeçilmez bilgiyi edinmekle mükelleftik. Bunun için de nerede bizi biz yapacak değer bulduysak oraya koştuk ve oradan almaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

‘DAĞILMADIK, DAĞILMAYACAĞIZ’

İmam Hatip şuuruyla yetişmiş bireyler olarak bugüne kadar birlik ruhunu koruduklarını belirten Prof. Dr. Hayreddin Karaman, “Bizler hem halimizi, hem de kalimizi ıslah etmek durumundayız. Bunu Allah’a şükür İmam Hatip’te idrak ettik ve Yüksek İslam Enstitüsü’ne gittik. Son sınıflara doğru bizler şimdi buradan dağılıp gideceğiz diye düşündük. Arkadaşlarımızla belki 10 senedir birlikteyiz. Kim kimdir bunu öğrendik. Bu arkadaşlarımızla bir dava yürütebiliriz. Eğer dağılırsak kimi müftü, kimi öğretmen olacak. Arada irtibatta koparsa herkes kendi derdine düşecek ve dava unutulacak. O halde dedik ki, bu arkadaşlarımızla bir birliktelik kuralım. Nereye gidersek gidelim irtibatı koparmayalım. Dava bellidir. Hepimiz bir araya gelemezsek, parça parça buluşalım. Zinciri oluşturalım. Devamlı istişare edelim. Durumumuzu değerlendirelim dedik. Camilerde 20’li, 30’lu toplantılar yaptık. Türkiye’yi, dünyayı nasıl kurtaracağız diye ateşli şekilde konuştuk. Bir de yeminleştik ve dağıldık. Fiziki olarak dağıldık ama ruhi, manevi olarak dağılmadık. Bugüne kadar dağılmadık. İnişler, çıkışlar oldu fakat hala çok şükür dağılmadık, dağılmayacağız” diye konuştu.

‘HALKTAN VE TALEBELERDEN GRUPLARIMIZ OLDU’

Davaları doğrultusunda eğitim verirken hem halkla hem de öğrencilerle özel olarak ilgilendiklerini söyleyen Prof. Dr. Hayreddin Karaman, “Sadece biz değiliz bu nesiller devam etti. Eğer bir yerde öğretmen olacaksak sadece sınıfta ders vermekle yetinmeyelim. Kabiliyetli, gayretli çocukları seçelim. 15-20 tane talebemizle özel olarak ilgilenelim. Onlara kitap okutup dil öğretelim. Davayı anlatalım dedik. Bunlar bizden sonraki nesilleri teşkil etsinler dedik. Hatta nesillerin el kitabı diye bir kitapçık hazırladık. Orada yol yöntem belirleniyordu. Eğer bu cemiyeti değiştirmek, ıslah etmek istiyorsanız o cemiyeti teşkil eden fertlerden işe başlamazsanız ve onlar değişmezse onun üst yapısı olan siyaset, kültür, medeniyet değişmez. Talebelerimizden ve halka halka genişleyen tabandan başlayarak eğitmek üzere yola çıktık. Bizim yolumuz yöntemimiz buydu. Onun için bir halktan bir de talebeden grubumuz vardı. Halk ile yaptığımız toplantılarda Kuran-ı Kerim ve mealini okutuyorduk, güncel meseleleri konuşuyorduk. Talebelerle ise onlara davayı anlatıp bu davaya nasıl hakim olabilecekleri ve bunun için gerekli donanımları anlatıyorduk” dedi.

‘ÖZEL GAYRETİN SONUÇLARINI GÖRDÜK’

Özel gayret gösterdikleri insanların ilerleyen süreçte davanın hadimi kişiler haline geldiklerini dile getiren Prof. Dr. Hayreddin Karaman, “Bu alaka, özel gayretin sonuçlarını gördük. Özel olarak çalıştığımız arkadaşlar sıradan insan olmadılar. Bunların çoğu yetkin ve davanın hadimi insanlar oldular. Bundan anladık ki, teker teker insanlara dokunarak onlarla irtibatta olmak lazım. Bu arada tabi davamızın en önemli araçlarından birisi olarak da İmam Hatip Okullarının, diğer okullardaki din derslerinin, ilahiyat fakültelerinin ve diyanetin olduğunu gördük. Bu tecrübe içinde en önemli araçlarımızın bunlar olduğuna karar verdik ve bu kararımız devam ediyor. Yine diyoruz ki Türkiye’de sağlam bir İslamlaşmanın en önemli aracı bunlardır. Bunları es geçerek aidiyetlerini bozarsak ve bunların yerine başkalarını ön plana çıkarırsak varacağımız yer felakettir, dalalettir” diyerek sözlerini tamamladı.

Program, toplu kılınan öğle namazının ardından yemek ikramıyla sona erdi.

Haber Galerisi
Facebook
Hesaplarımız
Twitter
Hesaplarımız
Youtube
Hesaplarımız
Instagram
Hesaplarımız
Linkedin
Hesaplarımız
Web
Sitelerimiz
EĞİTİMLER
DEĞERLER EĞİTİMİ MERKEZİ
Değerler Eğitimi Merkezi aşağıdaki kategorilerde eğitimler vermektedir.
İSTANBUL TASARIM MERKEZİ
İstanbul Tasarım Merkezi aşağıdaki kategorilerde eğitimler vermektedir.
YAYINLAR
eser
baskı

Ensar Yayın Grubu; Ensar Neşriyat, Gülhane Yayınları, Vefa Yayınları, Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) Yayınları, İSAV Yayınları ve İstanbul Tasarım Yayınları gibi 7 farklı tematik yayını bünyesinde tutmaktadır.

Son çıkan eserler aşağıda listelenmektedir. Daha fazlası için ensarnesriyat.com.tr web adresini ziyaret ediniz.

YENİ ÇIKAN YAYINLAR

Daha fazlası için
ensarnesriyat.com.tr
YURT HİZMETLERİ
yurt
öğrenci

Ensar Vakfı Yurtları, yurtlarında misafir ettiği öğrencileri ailelerinin birer emaneti olarak görmektedir.

Gençlerimizi kişisel ve mesleki gelişim odaklı, ülkesini ve dünyayı tanıyan kişiliği ile örnek teşkil edecek bir insan olarak yetiştirmeyi amaçlayan Vakfımız 30 Kız ve 19 Erkek Yurdu ile toplamda 49 yurtta 5151 Öğrenci kapasitesiyle hizmet vermektedir. 2019-2020 Eğitim yılında Ensar Vakfı Yurtlarının doluluk oranı %93,5 olmuştur.

Yurt ve şehir oryantasyon programı ile başlayan öğrenci faaliyetleri öğrencilere yönelik

•   Yaygın Eğitimler,
•   Seminerler,
•   Konferanslar,
•   Kariyer Gelişim Programları
•   Atölyeler ile desteklenmektedir.

Sivil toplum kuruluşları arasında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi çalışmasıyla öncü olan Ensar Vakfı, öğrencilerine bireysel terapi hizmetinin yanı sıra; yurtlarda PDR, Psikoloji bölümlerinde okuyan ve bu alanlara ilgi duyan öğrencilere yönelik Psikoloji Atölye Çalışmaları, Film analizleri ve mesleğe hazırlık eğitimleri düzenlenmektedir.

Kültür Sanat Günleri

Ensar Vakfı Yurtlarında barınan gençlerin kültür ve sanat faaliyetlerine katılımını arttırmak, amacıyla 2017 yılından itibaren Münazara, Öğrenci Paneli, Müzikal Şiir Dinletisi ve Anlat İstanbul’u başlıklarında gerçekleştirilmektedir.

B12 Dergisi

Ensar Vakfı Yurtlarında yazmaya, çizmeye, okumaya, hayal kurmaya, şiir yazmaya yeteneği olan ve geliştirmek isteyen öğrencilerin çalışmalarını yayınladığı, tamamen öğrenci emeği bir dergi çalışmasıdır.

BURS

1. LİSANS BURSLARI

“Ensar Vakfı Lisans Bursları” İstanbul’da öğrenimine devam eden öğrencileri desteklemek amacıyla verilen burslardır. Bu burslar Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) tarafından projelendirilerek öğrencilerin başvurusuna açılmaktadır. Vakfımız burs başvurularını Eylül-Ekim ayları içerisinde yalnızca online başvuru formu üzerinden almaktadır. Başvuru dönemi dışında ve şahsen, mail, mesaj, faks, telefon yoluyla burs başvurusu alınmamaktadır.

• Öğrencinin burs programına başvuru yapabilmesi için belirtilen ön başvuru şartlarını taşıyor olması gerekmektedir.

• Müracaat eden adayların başvuru bilgileri üzerinden sistem puanlaması oluşturulmakta, aile gelir durumu, bölüm, sınıf, başarı sıralaması ve not ortalaması gibi değişkenler dikkate alınarak bursiyer kontenjanının en az iki katı kadar aday mülakata davet edilmektedir.

• Mülakat değerlendirmesi olumlu sonuçlanan öğrencilerden bursiyerlik evrakları teslim alınarak başvuru esnasında verilen bilgilerin kontrolü yapılmaktadır.

• Lisans bursları Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 aylık süre boyunca verilir. Nakit bursun en fazla %10’una kadarlık miktar öğrenciye kitap bursu olarak tanımlanır.

• Burs miktarı her yıl Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

2. ARAŞTIRMA BURSLARI (LİSANSÜSTÜ)

Lisansüstü bursları, DEM’in akademik çalışma alanları ve araştırma konuları çerçevesinde verilmektedir. DEM’in belirlediği araştırma konuları üzerinden 12, 18, 24 aylık periyotlarla araştırma projeleri olarak ilan edilmektedir. Araştırma Projelerinde proje danışmanı ve yürütücüsü olarak akademisyenler yer almaktadır. Ayrıca bu projelerde yüksek lisans ve doktora öğrencilerine araştırmacı ve asistan olarak görev verilmektedir. Proje kapsamında ve süresince görev alan öğrencilere lisansüstü bursu verilmektedir. Araştırma Projelerinin duyuru ve başvurularını www.dem.org.tr adresinden takip edebilirsiniz.

3. İHL BURSU

Ensar Vakfı tarafından Türkiye’deki İmam Hatip Liseleri’nde örgün olarak öğrenimlerine devam eden öğrenciler için sağlanan burs imkanıdır.

• Bu burs programı Türkiye’de İmam Hatip Liselerinin Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencileri kapsamaktadır.

• İHL Bursuna başvurunun birincil şartı maddi olarak bursa ihtiyacı olmaktır.

• İHL Bursları Ensar Vakfı Şubelerinin koordinasyonunda Türkiye genelinde 7000 öğrenciye verilmektedir.

PROJE
toplam
proje

2012 yılından bugüne tüm eğitim kademelerine yönelik olarak Genel Merkez ve Şubeler adına proje üretme, yazma, yürütme, denetleme, raporlama, araştırma ve geliştirme süreçlerini yönetmektedir.

Gençlik Spor Bakanlığı, Ulusal Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Ajansları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi proje hibe desteği sağlayan kurum ve kuruluşların desteği ile ulusal ve uluslararası alanda bir çok projeyi hayata geçirmiştir.

2012 – 2020 yılları arasında Gönüllülük, Kişisel Gelişim, Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, Kitap Kahve, Kültür Sanat, Yenilikçi Fikirler ve Çevre alanlarında Genel Merkez yürütücülüğünde 20 proje, 54 ilde yer alan 72 şubesinde ise 127 adet proje ile toplamda 147 proje gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca "EuroDesk Temas Noktası" ve "Kariyer ve Staj Ofisi" Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde yer almaktadır.

EuroDesk Temas Noktası

Ensar Vakfı tarafından, 2018 yılında Erasmus+ Eurodesk Türkiye Ağı Eurodesk Türkiye Temas Noktası Teklif Çağrısı kapsamında sunulan başvuru T.C. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. 2019 yılı itibari ile Ensar Vakfı “EurodeskTürkiye Temas Noktası” olarak gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermek amacı Ulusal Ajans tarafından yetkilendirilmiş ve faaliyetlerine devam etmektedir. detaylı bilgi ve iletişim

Kariyer ve Staj Ofisi

Kariyer ve Staj Ofisi, OIC Intern Staj Programı ile gençlere dair edindiğimiz tecrübeler ve öngörülen ihtiyaçlar çerçevesinde eğitim, kariyer danışmalığı ve stajdan oluşan 3 ana kategoride üniversiteli ve yeni mezun gençlere hizmet veren bir kariyer ofisidir. Bunun yanı sıra gençlerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunabilecek çeşitli program ve etkinlikler de Kariyer ve Staj Ofisi’nin hedefleri arasındadır.Kariyer ve Staj Ofisi’nin faaliyet alanları aşağıdaki gibidir;

SOSYAL SORUMLULUK
CAMİİ İMARLARI
CAMİİ İMARLARI

İbadete açılan Hz. Aişe Camii ve inşaatı devam eden Ateştuğla Camii inşaatı sosyal sorumluluk projelerimiz arasındadır.

YALOVA SABRİ EKŞİNOZLUGİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
YALOVA SABRİ EKŞİNOZLUGİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Sosyal Sorumluluk çalışmalarına inşaat projeleriyle de devam eden vakfımız, İmam Hatip Neslinin ihyası için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, 20 bin metrekare üzerine kurulu 3 bloktan oluşan Yalova Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi İnşaatı devam etmektedir.

AŞEVİ HİZMETİ
AŞEVİ HİZMETİ

Bağcılar Zeliha Hatun Aşevi’nde ihtiyaç sahiplerine her gün 3000 kişilik yemek ikramı yapılmaktadır.

HER YURDUN BİR YETİMİ VAR
HER YURDUN BİR YETİMİ VAR

Ensar Vakfı Yurtlarında kalan öğrenciler tarafından yapılan proje ile öğrencilerimiz yetim çocuklara kol kanat germeye çaba gösteriyor.

GÜLÜMSETEN EMEK
GÜLÜMSETEN EMEK

Gülümseten Emek Projesi, Suriye savaşında çocukluğundan uzaklaştırılan, küçük yaşlarına koskocaman acılar sığdıran Suriyeli çocukları bir nebze gülümsetebilmek niyetiyle Genç Ensar ve Hanımlar Komisyonu tarafından el emeği ile hazırlanan 8000 bez bebek ve çeşitli hediyeler Suriye’nin Azez Bölgesinde bulunan mülteci kampında yaşayan çocuklara ulaştırılmıştır.

DEMET SEZEN PROJESİ
DEMET SEZEN PROJESİ

Öğrencilerimiz oluşturulan kumbaraya ayda 5 lira bağışlayarak Ramazan ayında İdlib’deki yetimlere iftar vermişlerdir.

FİDAN DİKİMİ
FİDAN DİKİMİ

Ensar Vakfı’nın farklı çalışmalarında görev alan gönüllülerimiz adına Kudüs Abdülhamithan Fidanlığında 1.500 fidan dikilmiştir.

SU KUYUSU PROJESİ
SU KUYUSU PROJESİ

Kız ve erkek yurtları öğrencilerimiz ve yurt yöneticilerimiz Afrika’da 3 ayrı su kuyusu açtırmıştır.

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN
ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN

Yurt öğrencilerimiz Gazze’deki çocuklara mont ve bot hediye etmişlerdir.

YEMEK HİZMETLERİ
günlük
öğrenciye
üç çeşit
ücretsiz yemek

Genel Merkez yemekhanemizde deneyimli ve tecrübeli aşçılarımız tarafından 600 öğrenciye günlük üç çeşit ücretsiz yemek hizmeti vermekteyiz.

Özellikle Genel Merkezimize yakın üniversitelerde okuyan öğrencileri öğle yemeği için ağırlamaktayız. Ramazan aylarında ise Ramazan Ayı’nın mutluluğunu, huzurunu, bereketini iftar yemeklerinde öğrencilerimizi ağırlayarak paylaşmakta ve yaşamaktayız.

2006-2020 yılları arasında 110 İmam Hatip Okulunda orta öğretimde okuyan 25.000 öğrenciye üç çeşit yemek üretimi ve sunumu hizmeti verilmiştir.

Yemek Hizmetleri