Ensar Vakfı 5. Büyük Türkiye Buluşması Antalya'da gerçekleşti

Evvelki yıl Bursa’da, geçtiğimiz yıl ise Ankara’da düzenlenen Ensar Vakfı Şubeleri Toplantılarının beşincisi bu yıl Ensar Vakfı Antalya Şubesi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı veSerik Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Antalya’da “Ensar Vakfı 5. Büyük Türkiye Buluşması” program başlığı altında yapıldı.
GENEL MERKEZ
HABER
7 YIL ÖNCE
Ensar Vakfı 5. Büyük Türkiye Buluşması Antalya'da gerçekleşti

Evvelki yıl Bursa’da, geçtiğimiz yıl ise Ankara’da düzenlenen Ensar Vakfı Şubeleri Toplantılarının beşincisi bu yıl Ensar Vakfı Antalya ŞubesiAntalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı veSerik Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Antalya’da “Ensar Vakfı 5. Büyük Türkiye Buluşması” program başlığı altında yapıldı.

Neden “Büyük Türkiye Buluşması”?

Üç günlük bir takvim sürecinde yapılan toplantı; 2014 yılından günümüze ülke çapında özverili bir çalışma ile şube sayısını artıran Ensar Vakfı gönüllülerini buluşturuyor. Yerel ve bölgesel bazda insan ilişkilerine verdiği önemi geliştirerek devam ettiren Ensar Vakfı; eğitim ve STK projeleri ile daha çok insana ulaştı, yardım elini uzattı.

Ensar Vakfı gönüllülerinin emekleri neticesinde Yüz Altmış Altı Şubeye ulaşan Ensar Vakfı  bu nedenle ülke çapındaki tüm Şube Başkanları ve Şube Başkanı Yardımcıları’nı bir araya getirdiği bu toplantılara “Ensar Vakfı Büyük Türkiye Buluşması” adını veriyor.

İstanbul’da bulunan Vakıf Genel Merkezi, yıllık faaliyet takvimi dâhilinde muntazaman düzenlediği Bölge Toplantılarına onlarca şube iştirak ediyor ve vakıf gönüllüleri birbirleriyle tanışıyor, hasbihal ediyor, fikir alışverişinde bulunuyor ve karşılıklı değerlendirmeler yapıyorlar.  Ancak Türkiye buluşmasında, ülke çapındaki tüm Ensar Vakfı Şube Yönetimleri bir araya gelerek karşılıklı çalışma, değerlendirme ve iş birliği imkanına kavuşuyorlar.

Ensar Vakfı Antalya Şubesi, Ensar gönüllülerini buluşturdu

Ensar Vakfı Şubeleri 5. Büyük Türkiye Buluşması’na, Yüz Altmış Altı Şubeden ve Genel Merkez’den yaklaşık dört yüzün üzerinde yönetici katıldı. Program boyunca davetlilerin de iştirak etmesiyle katılımcı sayısı Beş yüze ulaştı. Ev sahibi Ensar Vakfı Antalya Şubesi ve Genel Merkez ekibi, organizasyonun her aşamasında katılımcı ve davetlilerle yakından ilgilendi.

Ensar Vakfı Şubeleri 5. Büyük Türkiye Buluşması üç gün devam etti

18, 19 ve 20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Ensar Vakfı Şubeleri 2016 Büyük Türkiye Buluşması program akışı şu şekilde gerçekleşti:

 

İlk gün: Tanışma ve Bilgilendirme Günü

18 Kasım Cuma saat 17.00’de Antalya Belek’te bulunan Susesi Luxury Resort otelinde buluşan katılımcılar, ilk günü tanışma, hasbihal ve serbest görüşmeler yaparak geçirdiler.

Ensar Vakfı kurucularından ve Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader’in moderatörlüğünde 166 Ensar Vakfı Şubesinden 400'e yakın katılımcı ile birlikte 2016 yılı "Büyük Türkiye Buluşması"nın ilk ayağı olan tanışma toplantısı saat 19:30’da başladı. Salonda bulunanlar kendilerini diğer katılımcılara tanıttı. Ardından ise gerek kendilerinin gerekse diğer şubelerin yahut genel merkezin çalışmalarına dair bilgi, fikir ve eleştiri aktarımında bulunuldu. Moderasyon başkanı Kıyıklık söz isteyen herkese söz hakkı tanıdı ve konuşmacılar kendilerine ayrılan süre içinde paylaşımda bulundular.

Şube Başkanları ve Başkan Yardımcıları, her geçen gün daha da büyüyen Ensar Vakfı bünyesinde birbirleriyle yüz yüze tanışma ve hasbihal etme, proje ve çalışmalarını paylaşma, fikir teatisinde bulunma olanağı buldukları gibi eleştiri ve geliştirme imkânına da sahip oldular. Tüm şube yöneticilerinin bir arada bu etkileşimli yüz yüze görüşme imkânı, hafta sonu boyunca devam etti.

İkinci gün: Açılış ve Panel Günü

19 Kasım Cumartesi, programın ikinci günü ise katılımcılar yoğun bir gün geçirdiler. Günün programı sabah 08:00 itibarı ile yedi kısımdan oluştu ve 21:30’da sona erdi.

Açılış:

Buluşmanın ikinci gününe, Muratpaşa Camii İmamı İrfan Keskin’in Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlandı. Ve iki açılış konuşması ile devam etti.

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu: “Ensar Vakfı Türkiye'nin değerleri için adına yaraşır şekilde önderlik, yol göstericilik yapıyor.”

Ardından Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu içten bir selamlama ile Vakfın 2016 hedeflerini ve realizasyonunu aktardı. Dilberoğlu 15 Temmuz sürecinde Türkiye gençliğinin geleceğinden emin adımlar attığını, bu dönemde STK’ların Türkiye genelinde Millet’i ve Devlet’i kaynaştırdığını belirtti. Halkın sesinin Hakk’ın sesi olduğunun altını çizdi. Değerlerine sahip çıkan ülke insanına hizmet etmenin, en öncelikli hedefleri olduğunu söyledi. “Ensar Vakfı Türkiye'nin değerleri için adına yaraşır şekilde önderlik, yol göstericilik yapıyor.” diyen Dilberoğlu özverili ve gönüllü çalışmalarından dolayı tüm Ensar Vakfı üyelerine teşekkür etti.

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, EnsarVakfı Kurucularından Feyzullah Kıyıklık: "Biz birbirimizle dost ve kardeşiz; Ensarız. Eksik ve hatalarımızı birbirimize mutlaka göstermeliyiz."

Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Ensar Vakfı Kurucularından Feyzullah Kıyıklık’ın ise konuşmasında daha güzel bir Türkiye için birlikte adım atmanın, birlikte başarmanın, birlikte ilerlemenin, birlikte harekete geçmenin, birlikte tehlikeleri bertaraf etmenin, birlikte güç toplamanın bu Millet’e faydasının yadsınamayacağının altını çizdi. Kıyıklık, 15 Temmuz gibi bir badirenin birlikte karşı koyma ile bertaraf edildiğini söyledi. Kıyıklık, Millet-STK-Siyaset ilişkileri dâhilinde daha güzel bir Türkiye için “Eksik ve hatalarımızı birbirimize mutlaka göstermeliyiz, çünkü biz Ensarız, biz kardeşiz.”dedi.

5. Büyük Türkiye Buluşması ise Cumartesi günü söyleşi ve paneller ile devam etti.

Söyleşi: Prof. Dr. Raşit Küçük:"Vakıf kendini Halka tahsis eder, tüm hizmetlerini medeniyet anlayışı çerçevesinde insana, insanlığa sunar."

İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, “Vakıf ve Vakıf İnsanı Olmak” başlığı altındaki söyleşide katılımcılara, geçmişten günümüze örnekler sunarak, bir vakfın da vakıf insanının da şartlar ne olursa olsun yaşamının, amacının, hedefinin sadece “Allah Rızası” olduğunu aktardı.

Panel: 15 Temmuz Süreci ve Yeni Türkiye

Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni  Serdar Karagöz’ün moderatörlüğündeki panelin katılımcıları; Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş, Ak Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Gazeteci- yazar Merve Şebnem Oruçve SETA İstanbul Genel Koordinatörü  Prof. Dr. Fahrettin Altun  oldular.

Panelistler kendi ilgi alanlarında ve kendi öz tecrübeleri ile 15 Temmuz Darbe Girişimi sürecini değerlendirdiler. Panelde; Türkiye, Avrupa, ABD, Ortadoğu ve Balkanlar’da bu darbe girişiminin etkileri ve travmaları gözler önüne serildi. 15 Temmuz sürecinde kalkışmayı hazırlayan etkenler, darbenin başarısız oluşu ve akabinde atılan adımlar değerlendirildi. Salondakiler tarafından büyük bir ilgiyle dinlenen panelde Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen’in "15 Temmuz Gecesi herkes ‘Reis’ oldu." Cümlesi herkesin dikkatini çekti. Panelin son kısmı ise büyük buluşmaya katılan şube yetkililerine soru/cevap için ayrıldı.

Söyleşi: Sancak Holding Yönetim Kurulu Başkanı’ndan 20 yıl sonraki Türkiye ve Dünya

Sancak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Ensar Vakfı 5. Büyük Türkiye Buluşması’nda yer alan vakıf yöneticilerine "20 Yıl Sonraki Gelecek Tahayyülü"nü aktardı. Sancak, şaşırtan, üzen ve sevindiren olası gelişmeleri gerekçeleri ve tarihteki tekerrürleri ile açıklayarak salondakilere iletti.

Motivasyon/Söyleşi: Dr. Halit Yerebakan: Hayatın Ritmi, Sağlıklı Yaşamın Rengi

TV ekranlarından tanıdığımız, TRT 1 kanalında yayınlanan “İyi Fikir” programının yapımcısı, kalp ve damar cerrahı Dr. Halit Yerebakan“Hayatın Ritmi, Sağlıklı Yaşamın Rengi” başlığı altında öğretici, eğitici ve eğlendirici bir motivasyon etkinliği ile katılımcılara sağlıklı ve enerji dolu bir yaşam için püf noktaları sundu. Yerebakan’ın performansı ve uyarıları katılımcılar tarafından takdir edildi.

İkinci günün kapanışı: Yerel STK’lar ve yönetimin katılımıyla akşam yemeği

Yerel STK’ların Ensar Vakfı yöneticileri ile tanışıp bir araya geldikleri akşam yemeğinde; Ensar Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Valisi Münir Karaoğlu  ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı  Orhan Erdem, davetlilere çok kısa birer selamlama ve teşekkür konuşması yaptılar. Akşam yemeğinin sonunda Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader tarafından bereket duası yapıldı.

Üçüncü gün: Gençlik seminerleri ve vedalaşma

Ensar Vakfı 5. Büyük Türkiye Buluşması 20 Kasım Pazar günü sabah 08:00’de 5 bölümden oluşan bir programla start aldı ve saat 14:00’de Antalya Kaleiçi Gezisi ile son buldu.

Seminer: Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman: "Algı ve Gerçeklik Arasında Sıkışan Gençlik"

Gençlik uzmanı, sosyolog Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman "Algı ve Gerçeklik Arasında Sıkışan Gençlik" başlıklı seminerinde katılımcılara, günümüz şehir hayatı ve taşradaki yaşamdan gençliğin sorunlarını aktardı. Miraç, sorunları kendi tespiti olarak değil; doğrudan gençlerin kendisine verdiği cevaplar olarak salondakilere sundu. Şaşırtıcı ancak acı gerçeklerle karşılaşan katılımcılara durum tespiti yapan Miraç, yol gösterici değerli bilgiler aktardı. Hareketli anlatım tarzı ve ilim, bilim ve insan çerçevesindeki analizleri ile büyük beğeni toplayan Miraç’ı program sonrasında şube başkanları yalnız bırakmadılar.

Yılın Şube Ödülleri

Ensar Vakfı Kağıthane Şubesi Faaliyet Ödülü, Ensar Vakfı Antalya Şubesi Yılın Şubesi Ödülü, Ensar Vakfı Rize ve Ordu Şubeleri ise Yurt Faaliyetleri Ödüllerini aldılar. Özverili çalışmaları ile göz dolduran tüm Ensar Vakfı Şubeleri arasında bu şubelerin çalışmaları Vakıf Merkezi tarafından ödüle layık görüldü.

Seminer: Türkiye’de Din Öğretimi ve Gençliğin Eğitimi

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmazve KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, katılımcılara yıl içinde; gençliğe yönelik ve gençlerle birlikte yaptıkları faaliyetleri örnekler sunarak aktardılar.

Seminer: 15 Temmuz'da Yanıltan Gençlik ve Gençlik Çalışmalarını Yeniden Düşünmek

Türkiye insanın yaşadığı 15 Temmuz süreci; toplum ve birey nezdinde STK’ların duruşu, ortak tavır ve gençlik çalışmalarının genel bir değerlendirilmesi yapıldı.

Kapanış: Antalya Kaleiçi Gezisi ve Şehir Turu 

Ensar Vakfı 5. Büyük Türkiye Buluşması, Vakıf yöneticilerinin Antalya gezisi ile son buldu.

Not: Foto galeri en kısa sürede güncellenecektir

Haber Galerisi
Facebook
Hesaplarımız
Twitter
Hesaplarımız
Youtube
Hesaplarımız
Instagram
Hesaplarımız
Linkedin
Hesaplarımız
Web
Sitelerimiz
EĞİTİMLER
DEĞERLER EĞİTİMİ MERKEZİ
Değerler Eğitimi Merkezi aşağıdaki kategorilerde eğitimler vermektedir.
İSTANBUL TASARIM MERKEZİ
İstanbul Tasarım Merkezi aşağıdaki kategorilerde eğitimler vermektedir.
YAYINLAR
eser
baskı

Ensar Yayın Grubu; Ensar Neşriyat, Gülhane Yayınları, Vefa Yayınları, Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) Yayınları, İSAV Yayınları ve İstanbul Tasarım Yayınları gibi 7 farklı tematik yayını bünyesinde tutmaktadır.

Son çıkan eserler aşağıda listelenmektedir. Daha fazlası için ensarnesriyat.com.tr web adresini ziyaret ediniz.

YENİ ÇIKAN YAYINLAR

Daha fazlası için
ensarnesriyat.com.tr
YURT HİZMETLERİ
yurt
öğrenci

Ensar Vakfı Yurtları, yurtlarında misafir ettiği öğrencileri ailelerinin birer emaneti olarak görmektedir.

Gençlerimizi kişisel ve mesleki gelişim odaklı, ülkesini ve dünyayı tanıyan kişiliği ile örnek teşkil edecek bir insan olarak yetiştirmeyi amaçlayan Vakfımız 30 Kız ve 19 Erkek Yurdu ile toplamda 49 yurtta 5091 Öğrenci kapasitesiyle hizmet vermektedir. 2019-2020 Eğitim yılında Ensar Vakfı Yurtlarının doluluk oranı %93,5 olmuştur.

Yurt ve şehir oryantasyon programı ile başlayan öğrenci faaliyetleri öğrencilere yönelik

•   Yaygın Eğitimler,
•   Seminerler,
•   Konferanslar,
•   Kariyer Gelişim Programları
•   Atölyeler ile desteklenmektedir.

Sivil toplum kuruluşları arasında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi çalışmasıyla öncü olan Ensar Vakfı, öğrencilerine bireysel terapi hizmetinin yanı sıra; yurtlarda PDR, Psikoloji bölümlerinde okuyan ve bu alanlara ilgi duyan öğrencilere yönelik Psikoloji Atölye Çalışmaları, Film analizleri ve mesleğe hazırlık eğitimleri düzenlenmektedir.

Kültür Sanat Günleri

Ensar Vakfı Yurtlarında barınan gençlerin kültür ve sanat faaliyetlerine katılımını arttırmak, amacıyla 2017 yılından itibaren Münazara, Öğrenci Paneli, Müzikal Şiir Dinletisi ve Anlat İstanbul’u başlıklarında gerçekleştirilmektedir.

B12 Dergisi

Ensar Vakfı Yurtlarında yazmaya, çizmeye, okumaya, hayal kurmaya, şiir yazmaya yeteneği olan ve geliştirmek isteyen öğrencilerin çalışmalarını yayınladığı, tamamen öğrenci emeği bir dergi çalışmasıdır.

BURS

1. LİSANS BURSLARI

“Ensar Vakfı Lisans Bursları” İstanbul’da öğrenimine devam eden öğrencileri desteklemek amacıyla verilen burslardır. Bu burslar Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) tarafından projelendirilerek öğrencilerin başvurusuna açılmaktadır. Vakfımız burs başvurularını Eylül-Ekim ayları içerisinde yalnızca online başvuru formu üzerinden almaktadır. Başvuru dönemi dışında ve şahsen, mail, mesaj, faks, telefon yoluyla burs başvurusu alınmamaktadır.

• Öğrencinin burs programına başvuru yapabilmesi için belirtilen ön başvuru şartlarını taşıyor olması gerekmektedir.

• Müracaat eden adayların başvuru bilgileri üzerinden sistem puanlaması oluşturulmakta, aile gelir durumu, bölüm, sınıf, başarı sıralaması ve not ortalaması gibi değişkenler dikkate alınarak bursiyer kontenjanının en az iki katı kadar aday mülakata davet edilmektedir.

• Mülakat değerlendirmesi olumlu sonuçlanan öğrencilerden bursiyerlik evrakları teslim alınarak başvuru esnasında verilen bilgilerin kontrolü yapılmaktadır.

• Lisans bursları Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 aylık süre boyunca verilir. Nakit bursun en fazla %10’una kadarlık miktar öğrenciye kitap bursu olarak tanımlanır.

• Burs miktarı her yıl Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

2. ARAŞTIRMA BURSLARI (LİSANSÜSTÜ)

Lisansüstü bursları, DEM’in akademik çalışma alanları ve araştırma konuları çerçevesinde verilmektedir. DEM’in belirlediği araştırma konuları üzerinden 12, 18, 24 aylık periyotlarla araştırma projeleri olarak ilan edilmektedir. Araştırma Projelerinde proje danışmanı ve yürütücüsü olarak akademisyenler yer almaktadır. Ayrıca bu projelerde yüksek lisans ve doktora öğrencilerine araştırmacı ve asistan olarak görev verilmektedir. Proje kapsamında ve süresince görev alan öğrencilere lisansüstü bursu verilmektedir. Araştırma Projelerinin duyuru ve başvurularını www.dem.org.tr adresinden takip edebilirsiniz.

3. İHL BURSU

Ensar Vakfı tarafından Türkiye’deki İmam Hatip Liseleri’nde örgün olarak öğrenimlerine devam eden öğrenciler için sağlanan burs imkanıdır.

• Bu burs programı Türkiye’de İmam Hatip Liselerinin Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencileri kapsamaktadır.

• İHL Bursuna başvurunun birincil şartı maddi olarak bursa ihtiyacı olmaktır.

• İHL Bursları Ensar Vakfı Şubelerinin koordinasyonunda Türkiye genelinde 7000 öğrenciye verilmektedir.

PROJE
toplam
proje

2012 yılından bugüne tüm eğitim kademelerine yönelik olarak Genel Merkez ve Şubeler adına proje üretme, yazma, yürütme, denetleme, raporlama, araştırma ve geliştirme süreçlerini yönetmektedir.

Gençlik Spor Bakanlığı, Ulusal Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Ajansları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi proje hibe desteği sağlayan kurum ve kuruluşların desteği ile ulusal ve uluslararası alanda bir çok projeyi hayata geçirmiştir.

2012 – 2020 yılları arasında Gönüllülük, Kişisel Gelişim, Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, Kitap Kahve, Kültür Sanat, Yenilikçi Fikirler ve Çevre alanlarında Genel Merkez yürütücülüğünde 20 proje, 54 ilde yer alan 72 şubesinde ise 127 adet proje ile toplamda 147 proje gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca "EuroDesk Temas Noktası" ve "Kariyer ve Staj Ofisi" Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde yer almaktadır.

EuroDesk Temas Noktası

Ensar Vakfı tarafından, 2018 yılında Erasmus+ Eurodesk Türkiye Ağı Eurodesk Türkiye Temas Noktası Teklif Çağrısı kapsamında sunulan başvuru T.C. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. 2019 yılı itibari ile Ensar Vakfı “EurodeskTürkiye Temas Noktası” olarak gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermek amacı Ulusal Ajans tarafından yetkilendirilmiş ve faaliyetlerine devam etmektedir. detaylı bilgi ve iletişim

Kariyer ve Staj Ofisi

Kariyer ve Staj Ofisi, OIC Intern Staj Programı ile gençlere dair edindiğimiz tecrübeler ve öngörülen ihtiyaçlar çerçevesinde eğitim, kariyer danışmalığı ve stajdan oluşan 3 ana kategoride üniversiteli ve yeni mezun gençlere hizmet veren bir kariyer ofisidir. Bunun yanı sıra gençlerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunabilecek çeşitli program ve etkinlikler de Kariyer ve Staj Ofisi’nin hedefleri arasındadır.Kariyer ve Staj Ofisi’nin faaliyet alanları aşağıdaki gibidir;

SOSYAL SORUMLULUK
CAMİİ İMARLARI
CAMİİ İMARLARI

İbadete açılan Hz. Aişe Camii ve inşaatı devam eden Ateştuğla Camii inşaatı sosyal sorumluluk projelerimiz arasındadır.

YALOVA SABRİ EKŞİNOZLUGİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
YALOVA SABRİ EKŞİNOZLUGİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Sosyal Sorumluluk çalışmalarına inşaat projeleriyle de devam eden vakfımız, İmam Hatip Neslinin ihyası için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, 20 bin metrekare üzerine kurulu 3 bloktan oluşan Yalova Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi İnşaatı devam etmektedir.

AŞEVİ HİZMETİ
AŞEVİ HİZMETİ

Bağcılar Zeliha Hatun Aşevi’nde ihtiyaç sahiplerine her gün 3000 kişilik yemek ikramı yapılmaktadır.

HER YURDUN BİR YETİMİ VAR
HER YURDUN BİR YETİMİ VAR

Ensar Vakfı Yurtlarında kalan öğrenciler tarafından yapılan proje ile öğrencilerimiz yetim çocuklara kol kanat germeye çaba gösteriyor.

GÜLÜMSETEN EMEK
GÜLÜMSETEN EMEK

Gülümseten Emek Projesi, Suriye savaşında çocukluğundan uzaklaştırılan, küçük yaşlarına koskocaman acılar sığdıran Suriyeli çocukları bir nebze gülümsetebilmek niyetiyle Genç Ensar ve Hanımlar Komisyonu tarafından el emeği ile hazırlanan 8000 bez bebek ve çeşitli hediyeler Suriye’nin Azez Bölgesinde bulunan mülteci kampında yaşayan çocuklara ulaştırılmıştır.

DEMET SEZEN PROJESİ
DEMET SEZEN PROJESİ

Öğrencilerimiz oluşturulan kumbaraya ayda 5 lira bağışlayarak Ramazan ayında İdlib’deki yetimlere iftar vermişlerdir.

FİDAN DİKİMİ
FİDAN DİKİMİ

Ensar Vakfı’nın farklı çalışmalarında görev alan gönüllülerimiz adına Kudüs Abdülhamithan Fidanlığında 1.500 fidan dikilmiştir.

SU KUYUSU PROJESİ
SU KUYUSU PROJESİ

Kız ve erkek yurtları öğrencilerimiz ve yurt yöneticilerimiz Afrika’da 3 ayrı su kuyusu açtırmıştır.

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN
ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN

Yurt öğrencilerimiz Gazze’deki çocuklara mont ve bot hediye etmişlerdir.

YEMEK HİZMETLERİ
günlük
öğrenciye
üç çeşit
ücretsiz yemek

Genel Merkez yemekhanemizde deneyimli ve tecrübeli aşçılarımız tarafından 600 öğrenciye günlük üç çeşit ücretsiz yemek hizmeti vermekteyiz.

Özellikle Genel Merkezimize yakın üniversitelerde okuyan öğrencileri öğle yemeği için ağırlamaktayız. Ramazan aylarında ise Ramazan Ayı’nın mutluluğunu, huzurunu, bereketini iftar yemeklerinde öğrencilerimizi ağırlayarak paylaşmakta ve yaşamaktayız.

2006-2020 yılları arasında 110 İmam Hatip Okulunda orta öğretimde okuyan 25.000 öğrenciye üç çeşit yemek üretimi ve sunumu hizmeti verilmiştir.

Yemek Hizmetleri