İnegöl Belediyesi ve Ensar Vakfı İnegöl Şubesi'nin işbirliğiyle düzenlediği şölende 102 çocuk sünnet oldu

İnegöl Belediyesi ve Ensar Vakfı İnegöl Şubesi'nin işbirliğiyle düzenlediği şölende 102 çocuk sünnet oldu
GENEL MERKEZ
HABER
7 YIL ÖNCE
İnegöl Belediyesi ve Ensar Vakfı İnegöl Şubesi'nin işbirliğiyle düzenlediği şölende 102 çocuk sünnet oldu

İnegöl Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği, bu yıl da Ensar Vakfı İnegöl Şubesi işbirliğinde gerçekleştirdiği Sünnet şöleni Pazar günü yapıldı. 102 çocuğun erkekliğe ilk adımlarını attığı sünnet şöleni, ailelerin ve çocukların büyük coşkusuna sahne oldu.

KORTEJLE BAŞLADI

18.00'da İnegöl Belediyesi önünden düzenlenen kortej yürüyüşü ile başlayan sünnet şöleni, develer ve atlar eşliğinde programın yapılacağı Heykel Meydanına kadar sürdü. Sünnet çocukları ile aileler ve vatandaşların katıldığı kortejin ardından Heykelde hazırlanan masalarda binlerce İnegöllüye ikramda bulunuldu. Heykel önündeki program Kurna-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mehter konseri ile devam eden sünnet şöleninde, vatandaşlar tarihi Mehteranın marşlarıyla coşkulu dakikalar yaşadı.

"AMACIMIZ YENİ FATİH'LER, KANUNİLER, AKŞEMSETTİN'LER İMAR EDEBİLMEK"

Sünnet şöleni mehter gösterisinin ardından protokol konuşmalarıyla devam etti. Ateş Karıncaları Derneği Başkanı Tarık Bostancı, bu yıl Ensar Vakfı tarafından 3'üncüsü gerçekleştirilen geleneksel toplu sünnet şöleninde 102 çocuğun sünnet olduğunu belirterek, "Ateş Karıncaları Derneği olarak amacımız ve gayemiz, ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunları, kirli elleri kırmak ve onları temiz vatanımızdan def etmektir. Amacımız, içinde bulunmuş olduğumuz fani dünya hayatını terk edip giderken en azından ilahi rızanın rızasına erebilmektir. Ateş Karıncaları olarak kaybolan, yok olan benliğini, kimliğini, duygusunu ve düşüncesini bozmak isteyen kirli, zalim ve zorba insanların önlerini kesmek kaydıyla gençlerimize tertemiz yarınlar ve güzel gelecekler sunabilmektir hayalimiz. Amacımız ülkesine, vatanına, maneviyatına düşkün temiz gençler yetiştirmektir. Şunu çok iyi biliyoruz ki bir toplumun beyni, motoru o toplumun gençleridir. Eğer bir toplumun gençlerinin beyninde bir takım bozulmalar sirayet ederse o toplum 7'den 70'e tarumar olur. Bizim de amacımız bu toplumun beyni olan gençlerle birlikte yeniden Fatih'ler, yeniden Kanuni'ler, yeniden Akşemsettin'ler imar edebilmektir" dedi.

İTİLAFLARI BIRAKIP İTTİFAKLARI KONUŞMA ZAMANI

Ensar Vakfı İnegöl Şube Başkanı Fatih Bayram da 18 yıldır İnegöl Ensar Vakfı olarak ilçe halkına hizmet ettiklerini kaydederek "Gece gündüz demeden yapmış olduğumuz çalışmalarla Cenab-ı Hak'kın rızasını kazanmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz kişi, cemaat ya da siyasi grubun önünde, menfaatin ötesinde Müslümanların maslahatı ve saadeti içindir. Kalbi ve fiili duamız birlik ve beraberliğimizin bozulmaması, zulme maruz kalan kardeşlerimizin selameti, topyekun sıratı müstakim üzerine bulunmak içindir. Buradan herkese sesleniyorum, itilafları bırakıp ittifakları konuşma zamanıdır" diye konuştu.

ÜMMET ORMANININ EVLATLARIYIZ

"Girmeden tefrika, bir millete düşman giremez. Ya rab, toplu attıkça yürekler onu top bile sindiremez" sözüyle konuşmasını sürdüren Bayram, şöyle devam etti: "Maalesef 15 Temmuz akşamı saat 22.00'da ülkemiz yine karanlığa boğulmak için bir darbe girişimi kalkışmasında bulunuldu. Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil imanlı evlatlarıdır. Rahmetli Erbakan bunları bugünlerde kullanın diye söylemiş. Bizler her zaman ümit olduğuna inananlarız. Biz yeniden bir olmaya, dağılıp parçalanmış dört bir yana savrulan hazan yaprakları değil iç içe geçmiş ümmet ormanının evlatlarıyız. Mazlumun yanında zalimin karşısındayız."

BİRİLERİ BU ÜLKEDEN HERŞEYİN GÜZEL OLMASINI İSTEMİYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da törende vatandaşlara yönelik bir konuşma yaptı. Gaziantep'te yaşanan terör saldırısı hakkında konuşan Aktaş, "Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bir sokak düğününde masum, hiçbir suçu günahı olmayan sivil vatandaşlara yönelik bir hamle yapıldı. Bir teröristik faaliyet neticesinde onlarca vatandaşımız hakkın rahmetine kavuştu. Yaralılarımız var. Eminim ki birkaç gün önce Elazığ'da, Van'da veya farklı şehirlerde gün aşırı veya her gün olmak kaydıyla yapılan bu hareketler canınızı sıkıyor, moralinizi bozuyor. Emin olun ki 78 milyonun da moralini bozuyor. Peki, hiç düşündünüz mü acaba bunlar ne yapmaya çalışıyorlar? Kıymetli kardeşlerim, bu ülke güçlü bir ülke. Bu ülke İslam aleminin gerçekten heyecanla beklediği ve baktığı bir ülke. Bu ülke tarih boyunca hep lider oldu. Ve bu ülke birlik beraberlik içerisinde yoluna devam eden bir ülke. Bakın burada da farklı yörelerden, semtlerden kardeşlerimiz var. Büyük bir heyecan ve coşkuyla 102 tane yavrumuzun sünnet cemiyetinin finalinde onların mutluluğuna ortak olmak için hep beraber bir araya geldik. Lakin Antep'te acı var. Birkaç gün önce Elazığ'da vardır, Van'da vardı. Bilin ki bu memlekette her şey gerçekten çok güzel olacak. Ama birileri bunu asla istemiyor. Birlik ve beraberliğimize kast ediyorlar. Onun için lütfen birbirimize sahip çıkalım, ülkemize sahip çıkalım, reisi cumhurumuza sahip çıkalım" dedi.

"CEMAAT DİYE ORTAYA ÇIKANLARIN ÜLKEYİ NE HALE GETİRDİĞİNİ GÖRDÜK"

Birlik ve beraberliği çok daha fazla ihtiyaç duyula günlerden geçildiğini dile getiren Aktaş, "15 Temmuz akşamı bir kez daha gördük ki maalesef cemaat adı altında ortaya çıkanlar, maalesef bunun adına hizmet diyenlerin bu memleketi ne hale getirdiğini gördük. Devamında PKK'nın da DAEŞ'in de IŞİD'in de adı her ne olursa olsun hepsi birer terör örgütüdür. Memleketi ne hale getirdiklerini hep beraber izliyoruz. Birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. O yüzden buradaki kardeşlerimden ricam şudur ki nasıl ki Çanakkale'de bizim ecdadımız vatan için millet için bayrak için ve namus için şerefimiz için; doğusundan, batısından, güneyinden, kuzeyinden hangi milletten olursa olsun bir araya geldiyse, nasıl ki 15 Temmuz akşamı apoletli bilmem ne okullarını bitirmiş kelli felli adamların icra ettikleri darbe kalkışmasına karşı Şerife bacımız, Ahmet ağabeyimiz, Mehmet amcamız nasıl göğsünü siper ettiyse inşallah bundan sonra da hep beraber olmaya, tek yürek olmaya devam edelim" şeklinde konuştu.

2017'DE BÜYÜK BİR SÜNNET ŞÖLENİ İCRA EDİLECEK

Sünnet şöleniyle ilgili de konuşan Başkan Aktaş 2017 yılında büyük bir katılımla sünnet şöleni icra edileceğini de belirterek "Sünnet şölenini Ensar Vakfı her yıl yapıyor. Biz de biliyorsunuz İnegöl Belediyesi olarak her yıl sünnet şöleni yapıyoruz. Ama bu yıl Ensar Vakfı ile hareket ederek bunu hayata geçirelim istedik. Geçmiş yıllarda da kardeşlerimize destek verdik. Bu kardeşlerimize daha fazla çocuğun sünneti ile ilgili talepler de gelmiş. Allah ömür verirse 2017 yılının Temmuz ya da Ağustos ayında inşallah çok büyük bir katılımla çok daha büyük bir sünnet şölenin İnegöl Belediyesi olarak icra edeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

KİMSE BU MİLLETE ESARET GÖMLEĞİNİ GİYDİREMEZ

Kaymakam Ali Akça da sünnet şöleninde kürsüye çıkıp kısa bir selamlama konuşması yaptı. "Yapılan konuşmalar ve verilen mesajlar memleketimiz için bugünümüz için yarınımız için önemli" diyen Akça, "15 Temmuz'da lanetli bir kalkışma oldu. Ama 15 Temmuz'da başka bir şey daha oldu. Bu aziz milletin iman dolu göğsü, o lanetli kalkışmayı yendi. Yerle bir etti. Ondan sonra günlerce süren vatan nöbetleri, namus nöbetleri, demokrasi nöbetleri oldu. Siz aziz milletimiz meydanları doldurdunuz, vatanınıza ve milletinize sahip çıktınız. Ancak o 15 Temmuz'daki lanetli kalkışmayı planlayan, yapmaya çalışanların bu memleketle ilgili hayalleri, emelleri hiçbir zaman bitmedi. O yüzdendir Gaziantep'te patlatılan bomba. Veyahut ondan önce Türkiye'nin muhtelif yerlerinde patlatılan bombalar. Doğru canımızı yakmaya çalışıyorlar. Ama bu aziz millet 100 yıl önce kendisine biçilmeye çalışılan esaret gömleğini nasıl yırtıp attıysa, bundan sonra da kim ki bu millete esaret gömleği giydirmeye çalışacaktır, o esaret gömleklerini de yırtıp atacaktır. Çünkü bu asil millet tarih boyunca hep mazlumun yanında yer almayı kendine şiar edinmiştir" ifadelerinde bulundu.

Kaymakam Akça, sünnetin de bir zorunluluk ve gereklilik olduğuna dikkat çekerek sünnet cemiyetlerinin ise evlatlarımızın ilk mürüvvetleri olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından hazırlanan çeşitli gösterilerin sunumları yapıldı. Program sonunda her bir sünnet çocuğuna çeşitli hediyeler takdim edildi.

Facebook
Hesaplarımız
Twitter
Hesaplarımız
Youtube
Hesaplarımız
Instagram
Hesaplarımız
Linkedin
Hesaplarımız
Web
Sitelerimiz
EĞİTİMLER
DEĞERLER EĞİTİMİ MERKEZİ
Değerler Eğitimi Merkezi aşağıdaki kategorilerde eğitimler vermektedir.
İSTANBUL TASARIM MERKEZİ
İstanbul Tasarım Merkezi aşağıdaki kategorilerde eğitimler vermektedir.
YAYINLAR
eser
baskı

Ensar Yayın Grubu; Ensar Neşriyat, Gülhane Yayınları, Vefa Yayınları, Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) Yayınları, İSAV Yayınları ve İstanbul Tasarım Yayınları gibi 7 farklı tematik yayını bünyesinde tutmaktadır.

Son çıkan eserler aşağıda listelenmektedir. Daha fazlası için ensarnesriyat.com.tr web adresini ziyaret ediniz.

YENİ ÇIKAN YAYINLAR

Daha fazlası için
ensarnesriyat.com.tr
YURT HİZMETLERİ
yurt
öğrenci

Ensar Vakfı Yurtları, yurtlarında misafir ettiği öğrencileri ailelerinin birer emaneti olarak görmektedir.

Gençlerimizi kişisel ve mesleki gelişim odaklı, ülkesini ve dünyayı tanıyan kişiliği ile örnek teşkil edecek bir insan olarak yetiştirmeyi amaçlayan Vakfımız 30 Kız ve 19 Erkek Yurdu ile toplamda 49 yurtta 5091 Öğrenci kapasitesiyle hizmet vermektedir. 2019-2020 Eğitim yılında Ensar Vakfı Yurtlarının doluluk oranı %93,5 olmuştur.

Yurt ve şehir oryantasyon programı ile başlayan öğrenci faaliyetleri öğrencilere yönelik

•   Yaygın Eğitimler,
•   Seminerler,
•   Konferanslar,
•   Kariyer Gelişim Programları
•   Atölyeler ile desteklenmektedir.

Sivil toplum kuruluşları arasında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi çalışmasıyla öncü olan Ensar Vakfı, öğrencilerine bireysel terapi hizmetinin yanı sıra; yurtlarda PDR, Psikoloji bölümlerinde okuyan ve bu alanlara ilgi duyan öğrencilere yönelik Psikoloji Atölye Çalışmaları, Film analizleri ve mesleğe hazırlık eğitimleri düzenlenmektedir.

Kültür Sanat Günleri

Ensar Vakfı Yurtlarında barınan gençlerin kültür ve sanat faaliyetlerine katılımını arttırmak, amacıyla 2017 yılından itibaren Münazara, Öğrenci Paneli, Müzikal Şiir Dinletisi ve Anlat İstanbul’u başlıklarında gerçekleştirilmektedir.

B12 Dergisi

Ensar Vakfı Yurtlarında yazmaya, çizmeye, okumaya, hayal kurmaya, şiir yazmaya yeteneği olan ve geliştirmek isteyen öğrencilerin çalışmalarını yayınladığı, tamamen öğrenci emeği bir dergi çalışmasıdır.

BURS

1. LİSANS BURSLARI

“Ensar Vakfı Lisans Bursları” İstanbul’da öğrenimine devam eden öğrencileri desteklemek amacıyla verilen burslardır. Bu burslar Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) tarafından projelendirilerek öğrencilerin başvurusuna açılmaktadır. Vakfımız burs başvurularını Eylül-Ekim ayları içerisinde yalnızca online başvuru formu üzerinden almaktadır. Başvuru dönemi dışında ve şahsen, mail, mesaj, faks, telefon yoluyla burs başvurusu alınmamaktadır.

• Öğrencinin burs programına başvuru yapabilmesi için belirtilen ön başvuru şartlarını taşıyor olması gerekmektedir.

• Müracaat eden adayların başvuru bilgileri üzerinden sistem puanlaması oluşturulmakta, aile gelir durumu, bölüm, sınıf, başarı sıralaması ve not ortalaması gibi değişkenler dikkate alınarak bursiyer kontenjanının en az iki katı kadar aday mülakata davet edilmektedir.

• Mülakat değerlendirmesi olumlu sonuçlanan öğrencilerden bursiyerlik evrakları teslim alınarak başvuru esnasında verilen bilgilerin kontrolü yapılmaktadır.

• Lisans bursları Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 aylık süre boyunca verilir. Nakit bursun en fazla %10’una kadarlık miktar öğrenciye kitap bursu olarak tanımlanır.

• Burs miktarı her yıl Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

2. ARAŞTIRMA BURSLARI (LİSANSÜSTÜ)

Lisansüstü bursları, DEM’in akademik çalışma alanları ve araştırma konuları çerçevesinde verilmektedir. DEM’in belirlediği araştırma konuları üzerinden 12, 18, 24 aylık periyotlarla araştırma projeleri olarak ilan edilmektedir. Araştırma Projelerinde proje danışmanı ve yürütücüsü olarak akademisyenler yer almaktadır. Ayrıca bu projelerde yüksek lisans ve doktora öğrencilerine araştırmacı ve asistan olarak görev verilmektedir. Proje kapsamında ve süresince görev alan öğrencilere lisansüstü bursu verilmektedir. Araştırma Projelerinin duyuru ve başvurularını www.dem.org.tr adresinden takip edebilirsiniz.

3. İHL BURSU

Ensar Vakfı tarafından Türkiye’deki İmam Hatip Liseleri’nde örgün olarak öğrenimlerine devam eden öğrenciler için sağlanan burs imkanıdır.

• Bu burs programı Türkiye’de İmam Hatip Liselerinin Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencileri kapsamaktadır.

• İHL Bursuna başvurunun birincil şartı maddi olarak bursa ihtiyacı olmaktır.

• İHL Bursları Ensar Vakfı Şubelerinin koordinasyonunda Türkiye genelinde 7000 öğrenciye verilmektedir.

PROJE
toplam
proje

2012 yılından bugüne tüm eğitim kademelerine yönelik olarak Genel Merkez ve Şubeler adına proje üretme, yazma, yürütme, denetleme, raporlama, araştırma ve geliştirme süreçlerini yönetmektedir.

Gençlik Spor Bakanlığı, Ulusal Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Ajansları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi proje hibe desteği sağlayan kurum ve kuruluşların desteği ile ulusal ve uluslararası alanda bir çok projeyi hayata geçirmiştir.

2012 – 2020 yılları arasında Gönüllülük, Kişisel Gelişim, Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, Kitap Kahve, Kültür Sanat, Yenilikçi Fikirler ve Çevre alanlarında Genel Merkez yürütücülüğünde 20 proje, 54 ilde yer alan 72 şubesinde ise 127 adet proje ile toplamda 147 proje gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca "EuroDesk Temas Noktası" ve "Kariyer ve Staj Ofisi" Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde yer almaktadır.

EuroDesk Temas Noktası

Ensar Vakfı tarafından, 2018 yılında Erasmus+ Eurodesk Türkiye Ağı Eurodesk Türkiye Temas Noktası Teklif Çağrısı kapsamında sunulan başvuru T.C. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. 2019 yılı itibari ile Ensar Vakfı “EurodeskTürkiye Temas Noktası” olarak gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermek amacı Ulusal Ajans tarafından yetkilendirilmiş ve faaliyetlerine devam etmektedir. detaylı bilgi ve iletişim

Kariyer ve Staj Ofisi

Kariyer ve Staj Ofisi, OIC Intern Staj Programı ile gençlere dair edindiğimiz tecrübeler ve öngörülen ihtiyaçlar çerçevesinde eğitim, kariyer danışmalığı ve stajdan oluşan 3 ana kategoride üniversiteli ve yeni mezun gençlere hizmet veren bir kariyer ofisidir. Bunun yanı sıra gençlerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunabilecek çeşitli program ve etkinlikler de Kariyer ve Staj Ofisi’nin hedefleri arasındadır.Kariyer ve Staj Ofisi’nin faaliyet alanları aşağıdaki gibidir;

SOSYAL SORUMLULUK
CAMİİ İMARLARI
CAMİİ İMARLARI

İbadete açılan Hz. Aişe Camii ve inşaatı devam eden Ateştuğla Camii inşaatı sosyal sorumluluk projelerimiz arasındadır.

YALOVA SABRİ EKŞİNOZLUGİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
YALOVA SABRİ EKŞİNOZLUGİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Sosyal Sorumluluk çalışmalarına inşaat projeleriyle de devam eden vakfımız, İmam Hatip Neslinin ihyası için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, 20 bin metrekare üzerine kurulu 3 bloktan oluşan Yalova Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi İnşaatı devam etmektedir.

AŞEVİ HİZMETİ
AŞEVİ HİZMETİ

Bağcılar Zeliha Hatun Aşevi’nde ihtiyaç sahiplerine her gün 3000 kişilik yemek ikramı yapılmaktadır.

HER YURDUN BİR YETİMİ VAR
HER YURDUN BİR YETİMİ VAR

Ensar Vakfı Yurtlarında kalan öğrenciler tarafından yapılan proje ile öğrencilerimiz yetim çocuklara kol kanat germeye çaba gösteriyor.

GÜLÜMSETEN EMEK
GÜLÜMSETEN EMEK

Gülümseten Emek Projesi, Suriye savaşında çocukluğundan uzaklaştırılan, küçük yaşlarına koskocaman acılar sığdıran Suriyeli çocukları bir nebze gülümsetebilmek niyetiyle Genç Ensar ve Hanımlar Komisyonu tarafından el emeği ile hazırlanan 8000 bez bebek ve çeşitli hediyeler Suriye’nin Azez Bölgesinde bulunan mülteci kampında yaşayan çocuklara ulaştırılmıştır.

DEMET SEZEN PROJESİ
DEMET SEZEN PROJESİ

Öğrencilerimiz oluşturulan kumbaraya ayda 5 lira bağışlayarak Ramazan ayında İdlib’deki yetimlere iftar vermişlerdir.

FİDAN DİKİMİ
FİDAN DİKİMİ

Ensar Vakfı’nın farklı çalışmalarında görev alan gönüllülerimiz adına Kudüs Abdülhamithan Fidanlığında 1.500 fidan dikilmiştir.

SU KUYUSU PROJESİ
SU KUYUSU PROJESİ

Kız ve erkek yurtları öğrencilerimiz ve yurt yöneticilerimiz Afrika’da 3 ayrı su kuyusu açtırmıştır.

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN
ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN

Yurt öğrencilerimiz Gazze’deki çocuklara mont ve bot hediye etmişlerdir.

YEMEK HİZMETLERİ
günlük
öğrenciye
üç çeşit
ücretsiz yemek

Genel Merkez yemekhanemizde deneyimli ve tecrübeli aşçılarımız tarafından 600 öğrenciye günlük üç çeşit ücretsiz yemek hizmeti vermekteyiz.

Özellikle Genel Merkezimize yakın üniversitelerde okuyan öğrencileri öğle yemeği için ağırlamaktayız. Ramazan aylarında ise Ramazan Ayı’nın mutluluğunu, huzurunu, bereketini iftar yemeklerinde öğrencilerimizi ağırlayarak paylaşmakta ve yaşamaktayız.

2006-2020 yılları arasında 110 İmam Hatip Okulunda orta öğretimde okuyan 25.000 öğrenciye üç çeşit yemek üretimi ve sunumu hizmeti verilmiştir.

Yemek Hizmetleri