Manisa İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Manisa İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon Toplantısı, 17 ilçe koordinatörü ve Manisa protokolünün katılımı ile gerçekleşti.
GENEL MERKEZ
HABER
8 YIL ÖNCE
Manisa İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Manisa İmam Hatip Okulları Platformu Koordinasyon Toplantısı 16 Şubat Salı günü, 17 ilçe koordinatörü ve Manisa protokolünün katılımı ile gerçekleşti.

Saruhan Otel’de düzenlenen toplantıya, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Ahmet KemalÇelebi, İl Milli eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Belediye BaşkanıÖmer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve 17 ilçe koordinatörü katıldı. Koordinasyon toplantısının açılış konuşmasını yapan, İmam Hatip Okulları Platformu Manisa Koordinatörü ve Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, İmam Hatip Okulları Platformu hakkında katılımcılara bilgiler verdi. İmam Hatip Okulları Platformunun Türkiye’nin her yerinde kurulduğunu ifade eden Demir, “Türkiye İmam Hatip Okulları Platformu, imam hatiplilerin gururu olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Önderliğinde İstanbul Milletvekili Sayın Nurettin Nebati ve Sayın Bilal Erdoğan’ın öncülüğünde, Sayın Zeynel Önal’ın Başkanlığında, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, Önder, Türgev ve Türkiye Gençlik Vakfı ortak koordinasyonunda Türkiye’nin 81 vilayetinde kurulmuş olan bir platformdur. İmam Hatip Okulları Platformunun amacı, imam hatip ruhunu yaşatarak, milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı, kültürlü bir nesil yetiştirilmesi, imam hatip okullarının eğitim ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi ile sorunlara çözüm getirilmesi ve yeni imam hatip okullarının kazandırılmasıdır. Platformun görevlerini de, Türkiye’nin en küçük yerleşim biriminde dahi, imam hatip okullarının açılması için gayret göstermek, çocukların yürüyerek gidebileceği şekilde, imam hatip ortaokullarının açılmasını sağlamak, okul binalarının yapılmasını teşvik etmek ve öğrenci yurtlarının yapılması konusunda destek olmak şeklinde sıralayabiliriz” dedi.

“İMAM HATİP NESLİ BİR VİZYON NESLİDİR”

Türkiye genelinde İmam Hatip Okullarının 28 Şubat sürecinde ciddi bir darbe aldığını ifade eden İmam Hatip Okulları Platformu Manisa Koordinatörü Bilal Demir, “İmam Hatip nesli, bir misyon ve vizyon neslidir. Bu nesiller, yeni bir dünyanın tesis edilmesi noktasında, insanlığın kurtuluşu için, sadece elini değil, bedenini ortaya koyacak kadar cesaretli ve fedakâr bir nesildir. Her türlü zulme karşı, adaleti, şefkati, merhameti savunan bir nesildir. Bu nesil, gücünü milletten almaktadır ve millete dayanarak bugünlere gelmiştir. Türkiye’nin en karanlık günlerini yaşadığımız 28 Şubat sürecinde, imam hatip okulları ağır darbeler almış, adeta üzerinden silindirle geçilmiştir. 28 Şubatın zulümleri karşısında imam hatip okulları büyük bir gerileme dönemine girmiştir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da İmam Hatip Okulları bu süreçten ağır yaralar almıştır. Okul ve öğrenci sayıları azalmış, eğitim kalitesi düşmüş ve bu okulun öğrencileri moralmen çökmüşlerdir. Cumhurbaşkanımızın ve hükümetlerimizin, İmam Hatip okullarının yeniden eski günlerine dönmesiyle ilgili yaptığı gayretli çalışmalar nedeniyle, son yıllarda bu konuda önemli gelişmeler kaydedilmiş, fakat İmam Hatip Okulları 28 Şubat sürecinden önceki o muhteşem günlerine maalesef dönememiştir” dedi.

“VANDALİZMİN ESİRİ OLMADIK”

İmam hatip öğrencilerine her türlü zorluğun yaşatılmasına rağmen hiçbir olumsuz tavrın içine girmediklerini belirten Demir, “28 Şubatta 8 yıllık kesintisiz eğitim ve adaletsiz katsayı uygulamasıyla okullarımızın altına dinamitler yerleştirilirken, İstanbul’da Sultanahmet meydanında 700 bin kişi ile zulme karşı geldik. Aramızda, o mitingde bulunan birçok arkadaşımız var. Burada bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Yaşadığımız, bu zor süreçte devlet ve millet malına zarar vermedik. Elimize taş almadık, molotof kokteylleriyle sokakları savaş alanına çevirmedik, yakmadık, yıkmadık, vandalizmin esiri olmadık, bu demokratik taleplerimiz karşısında 28 Şubat sürecinin antidemokratik yollarla kurdurduğu hükümetin başbakanı ‘Siyasi hayatımın bitmesi pahasına bitsem de, bitireceğim’ açıklamasını yaptı, tarih onu affetmedi affetmeyecek, aynen söylediği gibi kendisi de bitti, partisi de bitti, ama şükürler olsun biz bitmedik, bitmeyeceğiz” diye konuştu.

“İMAM HATİP PLATFORMU SAYESİNDE DAHA KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

Geçmişte imam hatip okulları ile ilgili çalışmaların sivil toplum kuruluşları tarafından yapıldığını ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “İmam Hatip Okulları Platformu yaklaşık 1 yıl önce AK Parti İl Başkanı iken bu görev tarafıma verilmişti. Milletvekilliği görevimin ardından bu görevi Bilal Demir kardeşimize verip bende koordinatör milletvekili olarak platformun çalışması için gayret sarf ediyoruz. Daha önce ilçe koordinatörlerimiz ile birkaç toplantıyı birlikte gerçekleştirmiştik. Bu gün bir ilki gerçekleştiriyoruz. Belki de sadece Manisa için değil, İmam hatiplerin en iyi olduğu dönemde bile imam hatiplilerin dertleri ile dertlenen böylesine önemli katılımcılar belki olmamıştı. Burada ki tek hedefimiz, Manisa’nın 17 ilçesinde imam hatiplerle alakalı neler yapabilirizi konuşmak.” şeklinde konuştu..

“İMAM HATİP OKULLARININ SAYISINI ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak yapılacak olan her çalışmanın içinde olacağını vurgulayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Bugün geçmişi konuşmaya gerek yok, hepimiz yaşananları biliyoruz. Ben de 2011 yılında milletvekili seçildikten sonra 4+4+4 eğitim sisteminin geçirilmesinde önemli rol oynamış kardeşlerinizden bir tanesiyim. Bu gün burada milletvekilimiz Murat Baybatur ve Bilal Demir kardeşimizin öncülüğünde güzel bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma aynı zamanda tüm Türkiye’de yapılıyor. Şuan duruma dönüp bakmamız gerekiyor, imam hatip okullarına ihtiyacımız var. İmam hatiplerin ortaokullarının sayısını arttırmamız gerekiyor. Manisa’da da arazi problemimiz var. Gereken araziyi hep birlikte bulacağız ve bu arazi hangi kurumumuzdaysa verecek, hep beraber bununla ilgili olarak fedakârlık yapacağız. Bizlerde hükümet olarak bunları yatırım programına alacağız. İmam hatiplerinde sayısını çoğaltacağız. Sayın Murat Baybatur vekilimiz ve Bilal kardeşimiz hayırlı bir işe başlamışlar. Bizler Allah-u Teâlâ’nın yanımızda olduğunu bilerek bu işlerin üstesinden gelmek zorundayız. Manisa, zengin bir şehir. Hayırseverlerimiz var, güzel bürokratlarımız, belediye başkanlarımız var. Hem manevi değerli olan hem de çalışkanlığı kendisine düştür edinmiş olan bir valimiz var. Bu noktada da bir genel başkan yardımcısı olarak üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Sizler alt yapıyı yapın, arsayı bulun, yatırıma aldırıp onu yaptırmak ta bizim boynumuzun borcudur. ” dedi.

Toplantı sonrasında Soma’da İmam Hatip Okulu yapılması için arsasını bağışlayan hayır sever iş adamı Fehmi Nalbant’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ tarafından plaket takdim edilirken, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sema Çiftçi, Manisa’daki imam hatip okullarının son durumu ile ilgili bir sunum yaptı.

Facebook
Hesaplarımız
Twitter
Hesaplarımız
Youtube
Hesaplarımız
Instagram
Hesaplarımız
Linkedin
Hesaplarımız
Web
Sitelerimiz
EĞİTİMLER
DEĞERLER EĞİTİMİ MERKEZİ
Değerler Eğitimi Merkezi aşağıdaki kategorilerde eğitimler vermektedir.
İSTANBUL TASARIM MERKEZİ
İstanbul Tasarım Merkezi aşağıdaki kategorilerde eğitimler vermektedir.
YAYINLAR
eser
baskı

Ensar Yayın Grubu; Ensar Neşriyat, Gülhane Yayınları, Vefa Yayınları, Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) Yayınları, İSAV Yayınları ve İstanbul Tasarım Yayınları gibi 7 farklı tematik yayını bünyesinde tutmaktadır.

Son çıkan eserler aşağıda listelenmektedir. Daha fazlası için ensarnesriyat.com.tr web adresini ziyaret ediniz.

YENİ ÇIKAN YAYINLAR

Daha fazlası için
ensarnesriyat.com.tr
YURT HİZMETLERİ
yurt
öğrenci

Ensar Vakfı Yurtları, yurtlarında misafir ettiği öğrencileri ailelerinin birer emaneti olarak görmektedir.

Gençlerimizi kişisel ve mesleki gelişim odaklı, ülkesini ve dünyayı tanıyan kişiliği ile örnek teşkil edecek bir insan olarak yetiştirmeyi amaçlayan Vakfımız 30 Kız ve 19 Erkek Yurdu ile toplamda 49 yurtta 5091 Öğrenci kapasitesiyle hizmet vermektedir. 2019-2020 Eğitim yılında Ensar Vakfı Yurtlarının doluluk oranı %93,5 olmuştur.

Yurt ve şehir oryantasyon programı ile başlayan öğrenci faaliyetleri öğrencilere yönelik

•   Yaygın Eğitimler,
•   Seminerler,
•   Konferanslar,
•   Kariyer Gelişim Programları
•   Atölyeler ile desteklenmektedir.

Sivil toplum kuruluşları arasında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi çalışmasıyla öncü olan Ensar Vakfı, öğrencilerine bireysel terapi hizmetinin yanı sıra; yurtlarda PDR, Psikoloji bölümlerinde okuyan ve bu alanlara ilgi duyan öğrencilere yönelik Psikoloji Atölye Çalışmaları, Film analizleri ve mesleğe hazırlık eğitimleri düzenlenmektedir.

Kültür Sanat Günleri

Ensar Vakfı Yurtlarında barınan gençlerin kültür ve sanat faaliyetlerine katılımını arttırmak, amacıyla 2017 yılından itibaren Münazara, Öğrenci Paneli, Müzikal Şiir Dinletisi ve Anlat İstanbul’u başlıklarında gerçekleştirilmektedir.

B12 Dergisi

Ensar Vakfı Yurtlarında yazmaya, çizmeye, okumaya, hayal kurmaya, şiir yazmaya yeteneği olan ve geliştirmek isteyen öğrencilerin çalışmalarını yayınladığı, tamamen öğrenci emeği bir dergi çalışmasıdır.

BURS

1. LİSANS BURSLARI

“Ensar Vakfı Lisans Bursları” İstanbul’da öğrenimine devam eden öğrencileri desteklemek amacıyla verilen burslardır. Bu burslar Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) tarafından projelendirilerek öğrencilerin başvurusuna açılmaktadır. Vakfımız burs başvurularını Eylül-Ekim ayları içerisinde yalnızca online başvuru formu üzerinden almaktadır. Başvuru dönemi dışında ve şahsen, mail, mesaj, faks, telefon yoluyla burs başvurusu alınmamaktadır.

• Öğrencinin burs programına başvuru yapabilmesi için belirtilen ön başvuru şartlarını taşıyor olması gerekmektedir.

• Müracaat eden adayların başvuru bilgileri üzerinden sistem puanlaması oluşturulmakta, aile gelir durumu, bölüm, sınıf, başarı sıralaması ve not ortalaması gibi değişkenler dikkate alınarak bursiyer kontenjanının en az iki katı kadar aday mülakata davet edilmektedir.

• Mülakat değerlendirmesi olumlu sonuçlanan öğrencilerden bursiyerlik evrakları teslim alınarak başvuru esnasında verilen bilgilerin kontrolü yapılmaktadır.

• Lisans bursları Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 aylık süre boyunca verilir. Nakit bursun en fazla %10’una kadarlık miktar öğrenciye kitap bursu olarak tanımlanır.

• Burs miktarı her yıl Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

2. ARAŞTIRMA BURSLARI (LİSANSÜSTÜ)

Lisansüstü bursları, DEM’in akademik çalışma alanları ve araştırma konuları çerçevesinde verilmektedir. DEM’in belirlediği araştırma konuları üzerinden 12, 18, 24 aylık periyotlarla araştırma projeleri olarak ilan edilmektedir. Araştırma Projelerinde proje danışmanı ve yürütücüsü olarak akademisyenler yer almaktadır. Ayrıca bu projelerde yüksek lisans ve doktora öğrencilerine araştırmacı ve asistan olarak görev verilmektedir. Proje kapsamında ve süresince görev alan öğrencilere lisansüstü bursu verilmektedir. Araştırma Projelerinin duyuru ve başvurularını www.dem.org.tr adresinden takip edebilirsiniz.

3. İHL BURSU

Ensar Vakfı tarafından Türkiye’deki İmam Hatip Liseleri’nde örgün olarak öğrenimlerine devam eden öğrenciler için sağlanan burs imkanıdır.

• Bu burs programı Türkiye’de İmam Hatip Liselerinin Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencileri kapsamaktadır.

• İHL Bursuna başvurunun birincil şartı maddi olarak bursa ihtiyacı olmaktır.

• İHL Bursları Ensar Vakfı Şubelerinin koordinasyonunda Türkiye genelinde 7000 öğrenciye verilmektedir.

PROJE
toplam
proje

2012 yılından bugüne tüm eğitim kademelerine yönelik olarak Genel Merkez ve Şubeler adına proje üretme, yazma, yürütme, denetleme, raporlama, araştırma ve geliştirme süreçlerini yönetmektedir.

Gençlik Spor Bakanlığı, Ulusal Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Ajansları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi proje hibe desteği sağlayan kurum ve kuruluşların desteği ile ulusal ve uluslararası alanda bir çok projeyi hayata geçirmiştir.

2012 – 2020 yılları arasında Gönüllülük, Kişisel Gelişim, Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, Kitap Kahve, Kültür Sanat, Yenilikçi Fikirler ve Çevre alanlarında Genel Merkez yürütücülüğünde 20 proje, 54 ilde yer alan 72 şubesinde ise 127 adet proje ile toplamda 147 proje gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca "EuroDesk Temas Noktası" ve "Kariyer ve Staj Ofisi" Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde yer almaktadır.

EuroDesk Temas Noktası

Ensar Vakfı tarafından, 2018 yılında Erasmus+ Eurodesk Türkiye Ağı Eurodesk Türkiye Temas Noktası Teklif Çağrısı kapsamında sunulan başvuru T.C. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. 2019 yılı itibari ile Ensar Vakfı “EurodeskTürkiye Temas Noktası” olarak gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermek amacı Ulusal Ajans tarafından yetkilendirilmiş ve faaliyetlerine devam etmektedir. detaylı bilgi ve iletişim

Kariyer ve Staj Ofisi

Kariyer ve Staj Ofisi, OIC Intern Staj Programı ile gençlere dair edindiğimiz tecrübeler ve öngörülen ihtiyaçlar çerçevesinde eğitim, kariyer danışmalığı ve stajdan oluşan 3 ana kategoride üniversiteli ve yeni mezun gençlere hizmet veren bir kariyer ofisidir. Bunun yanı sıra gençlerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunabilecek çeşitli program ve etkinlikler de Kariyer ve Staj Ofisi’nin hedefleri arasındadır.Kariyer ve Staj Ofisi’nin faaliyet alanları aşağıdaki gibidir;

SOSYAL SORUMLULUK
CAMİİ İMARLARI
CAMİİ İMARLARI

İbadete açılan Hz. Aişe Camii ve inşaatı devam eden Ateştuğla Camii inşaatı sosyal sorumluluk projelerimiz arasındadır.

YALOVA SABRİ EKŞİNOZLUGİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
YALOVA SABRİ EKŞİNOZLUGİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Sosyal Sorumluluk çalışmalarına inşaat projeleriyle de devam eden vakfımız, İmam Hatip Neslinin ihyası için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, 20 bin metrekare üzerine kurulu 3 bloktan oluşan Yalova Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi İnşaatı devam etmektedir.

AŞEVİ HİZMETİ
AŞEVİ HİZMETİ

Bağcılar Zeliha Hatun Aşevi’nde ihtiyaç sahiplerine her gün 3000 kişilik yemek ikramı yapılmaktadır.

HER YURDUN BİR YETİMİ VAR
HER YURDUN BİR YETİMİ VAR

Ensar Vakfı Yurtlarında kalan öğrenciler tarafından yapılan proje ile öğrencilerimiz yetim çocuklara kol kanat germeye çaba gösteriyor.

GÜLÜMSETEN EMEK
GÜLÜMSETEN EMEK

Gülümseten Emek Projesi, Suriye savaşında çocukluğundan uzaklaştırılan, küçük yaşlarına koskocaman acılar sığdıran Suriyeli çocukları bir nebze gülümsetebilmek niyetiyle Genç Ensar ve Hanımlar Komisyonu tarafından el emeği ile hazırlanan 8000 bez bebek ve çeşitli hediyeler Suriye’nin Azez Bölgesinde bulunan mülteci kampında yaşayan çocuklara ulaştırılmıştır.

DEMET SEZEN PROJESİ
DEMET SEZEN PROJESİ

Öğrencilerimiz oluşturulan kumbaraya ayda 5 lira bağışlayarak Ramazan ayında İdlib’deki yetimlere iftar vermişlerdir.

FİDAN DİKİMİ
FİDAN DİKİMİ

Ensar Vakfı’nın farklı çalışmalarında görev alan gönüllülerimiz adına Kudüs Abdülhamithan Fidanlığında 1.500 fidan dikilmiştir.

SU KUYUSU PROJESİ
SU KUYUSU PROJESİ

Kız ve erkek yurtları öğrencilerimiz ve yurt yöneticilerimiz Afrika’da 3 ayrı su kuyusu açtırmıştır.

ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN
ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN

Yurt öğrencilerimiz Gazze’deki çocuklara mont ve bot hediye etmişlerdir.

YEMEK HİZMETLERİ
günlük
öğrenciye
üç çeşit
ücretsiz yemek

Genel Merkez yemekhanemizde deneyimli ve tecrübeli aşçılarımız tarafından 600 öğrenciye günlük üç çeşit ücretsiz yemek hizmeti vermekteyiz.

Özellikle Genel Merkezimize yakın üniversitelerde okuyan öğrencileri öğle yemeği için ağırlamaktayız. Ramazan aylarında ise Ramazan Ayı’nın mutluluğunu, huzurunu, bereketini iftar yemeklerinde öğrencilerimizi ağırlayarak paylaşmakta ve yaşamaktayız.

2006-2020 yılları arasında 110 İmam Hatip Okulunda orta öğretimde okuyan 25.000 öğrenciye üç çeşit yemek üretimi ve sunumu hizmeti verilmiştir.

Yemek Hizmetleri