İstanbul Tasarım Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Akademisi ‘Sanat-Mimarlık-Tasarım’ Özel İhtisas Programı 28 Mart Cumartesi günü eş zamanlı olarak dört adet atölye ve branş seminerleriyle devam etti.
Sabah saatlerinde Mimarlık Atölyesi ve Klasik Türk Sanatları Atölyesi, öğleden sonra ise Sanat Atölyesi ile Dil ve Edebiyat atölyesinin faaliyette olduğu programın çekirdeğini ise her hafta birbirinden farklı konularda alanında uzman bir kişinin semineri oluşturuyor.
Bu bağlamda dört hafta devam edecek olan mimarlık seminerlerinin ikincisinde akademisyen Y.Mimar Dr. Halit Halaç bizlerle birlikteydi.“Kentler(imiz), Mimarlık ve Eskişehir” başlıklı seminerde Eskişehir’in mimari dokusu ve şehir tarihi üzerine açıklamalarda bulunan Halaç, Eskişehir’in en önemli yapıları hakkında bilgiler verirken aynı zamanda günümüz mimarisinin şekillenmesindeki yanlışlara dikkat çekti. Halaç, çözüm önerileri ve kalıcı bir mimari kimliğin oluşması için yapılması gerekenleri katılımcılara aktardı.
Sabah saatlerinde Mimarlık Atölyesinin altıncı dersi Y. Mim. Mine Zığındere yürütücülüğünde yapıldı. Öğrencilerin yapacakları projeler için proje mekânlarının mimari yapısı incelendi. Öğrenciler seçtikleri mekânların analiz çalışmaları için gruplara ayrıldıktan sonra atölye sona erdi.
Aynı saatlerde başka bir salonda Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil ve asistanı Şükran Aydın yürütücülüğünde Klasik Türk Sanatları / Ebru Atölyesi faaliyetteydi. Program kapsamında birincisi düzenlenen Ebru atölyesinde ilk olarak teorik bilgiler verildi ve malzemeler tanıtıldı. Dersin ikinci kısmında uygulamaya geçildi. Bu kısımda öğrencilerinde katılımıyla Battal Ebru ve Gel-Git Ebru uygulamaları yapıldı.
Günün ikinci kısmında altıncı dersini yapan Dil ve Edebiyat Atölyesinde Vildan Serdaroğlu öğrencilerle bir araya geldi. Atölyede ilk olarak Türk Edebiyatı'nın önemli türlerinden Hikâye-öykü üzerinde duruldu. Orhan Kemal'in 50 kuruş ve Ömer Seyfettin'in Forsa adlı hikâyelerini dinleyen öğrenciler bu hikâyeler üzerinden not alma alıştırması yaptı. Ayrıca yer, zaman, olay ve kahraman dörtlüsü üzerinden hikâyelerin özetleri anlatıldı. Dersin ikinci kısmında bilgisayar ortamında küçük hikâye dinletisi yapıldı ve hikâyenin ana fikri üzerinde duruldu. Öğrencilerin dinlerken okuma yapma konularında kendilerini geliştirebilmeleri için sesli e-kitapları bulabilecekleri siteler tanıtıldı.
Öğrencilere ev için hikâye özeti yazma ödevi verildi.
Dil ve Edebiyat Atölyesi ile aynı saatlerde Sanat Atölyesine Serap Ekizler Sönmez yürütücülüğünde devam edildi. İslam Sanatında Geometrik Desenler başlıklı atölyede Birim Hücre: Girih, Ukde, Düğüm konuları ele alındı. Ardından İslam tarihindeki geometrik desenler incelendi. Bununla beraber geometrik desenlerin üç boyutlu uygulamaları hakkında bilgiler verildi. Son olarak öğrenciler ile birlikte geometrik desenler uygulaması yapıldı.
Hesaplarımız
Hesaplarımız
Hesaplarımız
Hesaplarımız
Hesaplarımız
Sitelerimiz
- EĞİTİM
- YAYIN
- YURT
HİZMETLERİ - BURS
- PROJE
- SOSYAL
SORUMLULUK - YEMEK
HİZMETLERİ
Ensar Yayın Grubu; Ensar Neşriyat, Gülhane Yayınları, Vefa Yayınları, Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) Yayınları, İSAV Yayınları ve İstanbul Tasarım Yayınları gibi 7 farklı tematik yayını bünyesinde tutmaktadır.
Son çıkan eserler aşağıda listelenmektedir. Daha fazlası için ensarnesriyat.com.tr web adresini ziyaret ediniz.
YENİ ÇIKAN YAYINLAR
Müslüman Kadının Tarihi Set ( 5 cilt )
Coğrafyada Müslüman Kadın;Müslüman Kadının Tarihi-2
İlimde Müslüman Kadın;Müslüman Kadının Tarihi-4
Siyasette Müslüman Kadın;Müslüman Kadının Tarihi-5
Düşüncede Müslüman Kadın;Müslüman Kadının Tarihi-3
Tarihte Müslüman Kadın ;Müslüman Kadının Tarihi-1
Sarf Ve Nahiv Açısından Kısa Surelerin Tahlilleri
Dini Bilmeceler; Bilenler Söylemesin
Bütün Yönleriyle Asr-ı Saadette İslâm
Kendi Yıldızını Yakala; Sıra Dışı Motivasyon Öyküleri
Te'vilatül Kur'an Tercümesi 4
En Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed(s.a.v) ve Eğitim Metotları
Te'vilatül Kur'an Tercümesi 6
Te'vilatül Kur'an Tercümesi 5
Te'vilatü'l Kur'an Tercümesi 8
Kristal Kelebekler
Te'vîlâtül Kur'ân Tercümesi 2
Aydınlıklara Doğru; Peygamber Efendimizin Hayatı-2
Hayatım İbret Aynası
Osmanlı Yüksek Din Eğitimi Anlayışının Değişimi
ensarnesriyat.com.tr
Ensar Vakfı Yurtları, yurtlarında misafir ettiği öğrencileri ailelerinin birer emaneti olarak görmektedir.
Gençlerimizi kişisel ve mesleki gelişim odaklı, ülkesini ve dünyayı tanıyan kişiliği ile örnek teşkil edecek bir insan olarak yetiştirmeyi amaçlayan Vakfımız 30 Kız ve 19 Erkek Yurdu ile toplamda 49 yurtta 4857 Öğrenci kapasitesiyle hizmet vermektedir. 2019-2020 Eğitim yılında Ensar Vakfı Yurtlarının doluluk oranı %93,5 olmuştur.
Yurt ve şehir oryantasyon programı ile başlayan öğrenci faaliyetleri öğrencilere yönelik
• Yaygın Eğitimler,
• Seminerler,
• Konferanslar,
• Kariyer Gelişim Programları
• Atölyeler ile desteklenmektedir.
Sivil toplum kuruluşları arasında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi çalışmasıyla öncü olan Ensar Vakfı, öğrencilerine bireysel terapi hizmetinin yanı sıra; yurtlarda PDR, Psikoloji bölümlerinde okuyan ve bu alanlara ilgi duyan öğrencilere yönelik Psikoloji Atölye Çalışmaları, Film analizleri ve mesleğe hazırlık eğitimleri düzenlenmektedir.
B12 Dergisi
Ensar Vakfı Yurtlarında yazmaya, çizmeye, okumaya, hayal kurmaya, şiir yazmaya yeteneği olan ve geliştirmek isteyen öğrencilerin çalışmalarını yayınladığı, tamamen öğrenci emeği bir dergi çalışmasıdır.
1. LİSANS BURSLARI
“Ensar Vakfı Lisans Bursları” İstanbul’da öğrenimine devam eden öğrencileri desteklemek amacıyla verilen burslardır. Bu burslar Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) tarafından projelendirilerek öğrencilerin başvurusuna açılmaktadır. Vakfımız burs başvurularını Eylül-Ekim ayları içerisinde yalnızca online başvuru formu üzerinden almaktadır. Başvuru dönemi dışında ve şahsen, mail, mesaj, faks, telefon yoluyla burs başvurusu alınmamaktadır.
• Öğrencinin burs programına başvuru yapabilmesi için belirtilen ön başvuru şartlarını taşıyor olması gerekmektedir.
• Müracaat eden adayların başvuru bilgileri üzerinden sistem puanlaması oluşturulmakta, aile gelir durumu, bölüm, sınıf, başarı sıralaması ve not ortalaması gibi değişkenler dikkate alınarak bursiyer kontenjanının en az iki katı kadar aday mülakata davet edilmektedir.
• Mülakat değerlendirmesi olumlu sonuçlanan öğrencilerden bursiyerlik evrakları teslim alınarak başvuru esnasında verilen bilgilerin kontrolü yapılmaktadır.
• Lisans bursları Ekim-Haziran aylarını kapsayan 9 aylık süre boyunca verilir. Nakit bursun en fazla %10’una kadarlık miktar öğrenciye kitap bursu olarak tanımlanır.
• Burs miktarı her yıl Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.
2. ARAŞTIRMA BURSLARI (LİSANSÜSTÜ)
Lisansüstü bursları, DEM’in akademik çalışma alanları ve araştırma konuları çerçevesinde verilmektedir. DEM’in belirlediği araştırma konuları üzerinden 12, 18, 24 aylık periyotlarla araştırma projeleri olarak ilan edilmektedir. Araştırma Projelerinde proje danışmanı ve yürütücüsü olarak akademisyenler yer almaktadır. Ayrıca bu projelerde yüksek lisans ve doktora öğrencilerine araştırmacı ve asistan olarak görev verilmektedir. Proje kapsamında ve süresince görev alan öğrencilere lisansüstü bursu verilmektedir. Araştırma Projelerinin duyuru ve başvurularını www.dem.org.tr adresinden takip edebilirsiniz.
3. İHL BURSU
Ensar Vakfı tarafından Türkiye’deki İmam Hatip Liseleri’nde örgün olarak öğrenimlerine devam eden öğrenciler için sağlanan burs imkanıdır.
• Bu burs programı Türkiye’de İmam Hatip Liselerinin Hazırlık, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencileri kapsamaktadır.
• İHL Bursuna başvurunun birincil şartı maddi olarak bursa ihtiyacı olmaktır.
• İHL Bursları Ensar Vakfı Şubelerinin koordinasyonunda Türkiye genelinde 7000 öğrenciye verilmektedir.
2012 yılından bugüne tüm eğitim kademelerine yönelik olarak Genel Merkez ve Şubeler adına proje üretme, yazma, yürütme, denetleme, raporlama, araştırma ve geliştirme süreçlerini yönetmektedir.
Gençlik Spor Bakanlığı, Ulusal Ajans, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Ajansları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi proje hibe desteği sağlayan kurum ve kuruluşların desteği ile ulusal ve uluslararası alanda bir çok projeyi hayata geçirmiştir.
2012 – 2020 yılları arasında Gönüllülük, Kişisel Gelişim, Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor, Kitap Kahve, Kültür Sanat, Yenilikçi Fikirler ve Çevre alanlarında Genel Merkez yürütücülüğünde 20 proje, 54 ilde yer alan 72 şubesinde ise 127 adet proje ile toplamda 147 proje gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca "EuroDesk Temas Noktası" ve "Kariyer ve Staj Ofisi" Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde yer almaktadır.
Ensar Vakfı tarafından, 2018 yılında Erasmus+ Eurodesk Türkiye Ağı Eurodesk Türkiye Temas Noktası Teklif Çağrısı kapsamında sunulan başvuru T.C. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. 2019 yılı itibari ile Ensar Vakfı “EurodeskTürkiye Temas Noktası” olarak gençlere ve gençlere hizmet edenlere Avrupa Fırsatları hakkında bilgi vermek amacı Ulusal Ajans tarafından yetkilendirilmiş ve faaliyetlerine devam etmektedir. detaylı bilgi ve iletişim
Kariyer ve Staj Ofisi, OIC Intern Staj Programı ile gençlere dair edindiğimiz tecrübeler ve öngörülen ihtiyaçlar çerçevesinde eğitim, kariyer danışmalığı ve stajdan oluşan 3 ana kategoride üniversiteli ve yeni mezun gençlere hizmet veren bir kariyer ofisidir. Bunun yanı sıra gençlerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunabilecek çeşitli program ve etkinlikler de Kariyer ve Staj Ofisi’nin hedefleri arasındadır.Kariyer ve Staj Ofisi’nin faaliyet alanları aşağıdaki gibidir;
İbadete açılan Hz. Aişe Camii ve inşaatı devam eden Ateştuğla Camii inşaatı sosyal sorumluluk projelerimiz arasındadır.
Sosyal Sorumluluk çalışmalarına inşaat projeleriyle de devam eden vakfımız, İmam Hatip Neslinin ihyası için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, 20 bin metrekare üzerine kurulu 3 bloktan oluşan Yalova Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi İnşaatı devam etmektedir.
Bağcılar Zeliha Hatun Aşevi’nde ihtiyaç sahiplerine her gün 3000 kişilik yemek ikramı yapılmaktadır.
Ensar Vakfı Yurtlarında kalan öğrenciler tarafından yapılan proje ile öğrencilerimiz yetim çocuklara kol kanat germeye çaba gösteriyor.
Gülümseten Emek Projesi, Suriye savaşında çocukluğundan uzaklaştırılan, küçük yaşlarına koskocaman acılar sığdıran Suriyeli çocukları bir nebze gülümsetebilmek niyetiyle Genç Ensar ve Hanımlar Komisyonu tarafından el emeği ile hazırlanan 8000 bez bebek ve çeşitli hediyeler Suriye’nin Azez Bölgesinde bulunan mülteci kampında yaşayan çocuklara ulaştırılmıştır.
Öğrencilerimiz oluşturulan kumbaraya ayda 5 lira bağışlayarak Ramazan ayında İdlib’deki yetimlere iftar vermişlerdir.
Ensar Vakfı’nın farklı çalışmalarında görev alan gönüllülerimiz adına Kudüs Abdülhamithan Fidanlığında 1.500 fidan dikilmiştir.
Kız ve erkek yurtları öğrencilerimiz ve yurt yöneticilerimiz Afrika’da 3 ayrı su kuyusu açtırmıştır.
Yurt öğrencilerimiz Gazze’deki çocuklara mont ve bot hediye etmişlerdir.
üç çeşit
ücretsiz yemek
Genel Merkez yemekhanemizde deneyimli ve tecrübeli aşçılarımız tarafından 600 öğrenciye günlük üç çeşit ücretsiz yemek hizmeti vermekteyiz.
Özellikle Genel Merkezimize yakın üniversitelerde okuyan öğrencileri öğle yemeği için ağırlamaktayız. Ramazan aylarında ise Ramazan Ayı’nın mutluluğunu, huzurunu, bereketini iftar yemeklerinde öğrencilerimizi ağırlayarak paylaşmakta ve yaşamaktayız.
2006-2020 yılları arasında 110 İmam Hatip Okulunda orta öğretimde okuyan 25.000 öğrenciye üç çeşit yemek üretimi ve sunumu hizmeti verilmiştir.